Patite od manjka samopouzdanje? Niste jedine: Evo razmišljanja poznatih žena na tu temu

Image
Foto: AFP, ROBYN BECK

Pouzdanje u sebe, u svoje sposobnosti i mogućnosti ne dolazi lako, već se stvara dugi niz godina. Poznate žene progovaraju o njemu

25.11.2017.
14:00
AFP, ROBYN BECK
Play logo

Iako slava i uspjeh naizgled emaniraju samopouzdanje, za mnoge je slavne žene razvoj samopouzdanja bio dugotrajan proces. U nastavku pročitajte što o samopouzdanju misle Martha Stewart, Tina Fey, Emma Stone, Gal Gadot, Cara Delevingne, Solange, Michelle Obama i Serena Williams.

Martha Stewart, poslovna žena, pisac i televizijska ličnost

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobar je osjećaj kada shvatite što je važno i što radite sa svojim životom. Što ujedno uzrokuje da imate povjerenja u ono što radite. Smatram da je važno imati povjerenje u svoje postupke jer se dugo znadete osjećati potlačenim, ali kada dobijete povjerenje da je ono što radite vrijedno, korisno, praktično, pomaže drugima, to može biti bilo kakav posao, ako imate dobar osjećaj o tome što radite, mislim da će vam život biti dobar", MSNBC.

Tina Fey, komičarka i glumica

"Samopouzdanje je 10 posto teškog rada i 90 posto obmane, suludog razmišljanja da ćete uspjeti učiniti ono što želite učiniti", Vogue Diaries.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emma Stone, oskarovka

shimmer fallback
shimmer fallback

"Budući da si počeo na Broadwayu, znaš da ima nešto u tome da moraš ići svugdje. Bez obzira na to kako se osjećaš, moraš ispričati čitav lik, a ne samo scenu po scenu kako se to radi na filmu. Osjećam da glumu razumijem na drugačiji način. Sasvim je drukčije kad snimate nešto. No, tek u posljednjih šest mjeseci do godinu dana osjećam kao da stvarno mogu isprobati različite stvari. Mislim da sam se toga dugo vremena jako bojala. Ako je nešto stvarno izazovno, pomislila sam da ću to loše odraditi i osramotiti se. Sada se manje plašim da nisam uspjela", Interview.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gal Gadot, glumica

"Sretna sam što sam odrasla ne misleći previše o spolu. Moja je mama podigla moju sestru i mene da budemo samopouzdane žene s vlastitim težnjama. I uvijek se osjećam sposobnom. Ne govorim da sam jača od većine muškaraca. Tjelesnost ima svoja pravila, ali svi mi imamo isti mozak. Stoga i možemo postići iste stvari", Marie Claire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cara Delevingne, manekenka i glumica

"Budući da se u protivnom ne možemo osjećati dobro, smatram da svatko od nas mora otkriti korijen svoga problema. To je puno važnije od onoga što se događa u trenutku primanja komplimenta. Svatko mora shvatiti zašto se ne slaže s onim što je rečeno. To je stvar samopouzdanja", Glamour.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solange, pjevačica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, to je evolucija. Nisam imala samopouzdanje koje danas imam tijekom tinejdžerskih godina. Imala sam sve te divlje ideje na koje sam provela puno vremena pokušavajući samu sebe uvjeriti u njih. No, s vremenom se razviješ i postane ti stvarno ugodno u vlastitoj koži. Nemojte se ispričavati za to! Stoj čvrsto i ostati dosljedan. U redu je biti svestran i igrati se, ali potrudite se da to bude ono u čemu ste dobri. Ako imaš određenu prednost, čvrsto je se držite", Teen Vogue.

Michelle Obama, bivša prva dama SAD-a

"Bilo je to kad sam bila vrlo mlada, ali siguran sam da u to vrijeme toga nisam bila svjesna. Smatram se jednom od sretnih žena koje su rano pronašle svoj glas. Imala sam starijeg brata i bila sam vrlo bliska ocu i majci. Uvijek sam bila uključena u rasprave za stolom tijekom večere, a uvijek sam bila izjednačena s bratom tijekom bilo kakvih aktivnosti. Dakle, ako se moj otac dodavao loptom s mojim bratom, ja sam isto bila tamo. Ako ga je učio boksu, mene je također učio boksu. Imala sam to divno pojačanje od muškaraca u svome životu. Iako je moja majka uvijek bila ta tko nas je poticala da izrazimo ideje, uvijek je s nama razgovarala kao s odraslima, ne djecom", Women’s Health.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena Williams, tenisačica

Play logo

"Pretpostavljam da se drugi nisu mogli poistovjetiti sa mnom jer sam crnkinja, jer sam jaka, jer sam moćna i sigurna. Moje ruke možda ne izgledaju poput ruku djevojke, moje noge možda ne izgledaju kao noge drugi, moja stražnjica, moje tijelo ili bilo što drugo. Ako nemaju problema s time onda ih pogledam u oči i kažem, 'Ako vam se to ne sviđa, ne želim da vam se sviđa. Ne tražim da vam se sviđa.' Ja se sebi sviđam i volim se. Postoje i drugi ljudi koji izgledaju poput mene i oni se vole, stoga ne želim sjediti i razmišljati o onim ljudima koji su negativni”, Essence.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo