Svi volimo čokoladu i volimo je uvijek imati nekako pri ruci. Ljeti, kad je vani jako vruće je najčešće ipak stavljamo u hladnjak, a to i nije toliko dobra zamisao. Jedini razlog zašto bi trebala staviti čokoladu tamo je ukoliko je temperatura u kuhinji stvarno previsoka i ako ti se čokolada topi, piše Your Tango.
Može promijeniti okus
Način skladištenja čokolade bitno ovisi i o samoj vrsti čokolade, ali postoje neka jedinstvena pravila. Idealna temperatura za čokoladu je ona sobna, u suprotnome čokolada može promijeniti i okus, a to nitko ne želi.
Nekad čokolada koju staviš u hladnjak promijeni boju pa bude bijela i po sebi ima male sitne mjehuriće. Ne brini, ovo je zapravo potpuno normalno, a ovakva čokolada je jestiva baš kao i svaka druga. Ako je već moraš staviti u hladnjak pripazi samo da je dobro umotaš kako ne bi poprimila miris, ali i okus ostale hrane. Evo još jedna zanimljivost, mliječna čokolada ima rok trajanja od godinu dana, dok tamna može potrajati čak dvije godine. Zato ne brini da se čokolada može pokvariti jer ne može tako lako.