Play ponuda

SEKSI VREMEPLOV / Vruće hlačice i minice nisu od jučer: Djevojke u Jugoslaviji itekako su golicale maštu, ma pogledajte ih samo!

Image
Foto: Instagram

Da se u Jugoslaviji drugačije živjelo, to već i vrapci na grani znaju, a potvrđuju to i fotografije u nastavku

11.1.2023.
13:40
Instagram
Play ponuda

Čini se da danas sve češće čujemo rečenicu "Jao, kako se živjelo u Jugoslaviji". Što god netko mislio o tom vremenu, kada pogledamo stare slike, ne možemo osporiti činjenicu da svi izgledaju ležerno, opušteno i najviše od svega - bezbrižno. Čini se da se lakše disalo, da odlazak u grad nije predstavljao teret, već užitak. Da čekanje u redu nije značilo frustraciju, već upoznavanje novih prijatelja. A tek scena, a tek moda!

'Bilo je to dobro vrijeme..'

"Bilo je to dobro vrijeme, sve na kredit, sve za raju, jarane. U auto naspi čorbe, pa u Trst po farmerke. Bilo je to dobro vrijeme, te na izlet, te malo na more", stihovi su kojima nas Zabranjeno pušenje vraća u jedno idilično razdoblje. Surovo, ali stvarno.

Tko bi danas mogao pjevati o kreditu, a da nema negativni kontekst? Tko bi danas otišao u Trst po "farmerke" ako ih preko interneta naruči na samo dva klika? Otići na izlet, malo na Jadran? Za to je danas potrebno odvajati mjesecima, planirati i bookirati. A tek cijela obitelj u Yugu ili Fići do mora? Bez klime? Vrijeme koje se definitivno neće ponoviti.

'Lijepe žene prolaze kroz grad'

I dok pišemo ovaj tekst, gledamo ove fotografije, jednostavno nam u ušima odjekivaju veliki hitovi iz "onog vremena". Primjerice, dok gledamo ovu prekrasnu djevojku, kako da ne počnemo pjevušiti veliki Azrin hit iz 1980., "Lijepe žene prolaze kroz grad"?

'Baš je glupo biti zaljubljen u damu'

"Za plesanje, visoka ti peta"...pjevao je nekada davno Zdravko Čolić na tekst Gorana Bregovića. Ipak, ako su u nečemu žene osamdesetih i žene danas bile slične - to su onda štikle. Jer, realno, ima nešto neodoljivo u tim visokim potpeticama.

'Lutka s naslovne strane'

Postojali su i nekada tabloidi, no prije su puno više toga ostavljali mašti, nego što su otkrivali na naslovnim stranama. Jedan je primjer i famozna bijela haljina na Eni Begović na naslovnici Reportera.

'Pamtim samo sretne dane'

Iako nije poznato tko je radio navedeno istražiavnje, u ovu statistiku definitivno nije teško povjerovati.

'Lude sedamdesete'

I dok zapad danas diktira i pravac modne industrije, čineći tako da svi izgledamo poput klonova, prije je situacija bila nešto drugačija. Moda je bila drugačija i svi su izgledali originalno i autentično.

Play ponuda
Play ponuda