'Božja vuna' ime je ove tjestenine koja je toliko rijetka da se njenom izradom danas bave samo 3 žene u Sardiniji, Italiji.
U originalu, njeno ime je filindeu. Nitko se ne može sjetiti kako su se žene počele baviti izradom Božje vune, a tehnika i recept prenose se samo u jednoj talijanskoj obitelji - Abraini. Jednom je prilikom tim inžinjera probao napraviti stroj koji će oblikovati filindeu. Nisu uspjeli u svome pothvatu, jer, tvrde žene ove familije, ' to mogu samo nježne ruke', prenosi BBC.
Filindeu napravljen je povlačenjem i preklapanjem tijesta u 256 savršeno ravnih vrhova s vrhovima prstiju, a zatim se tanke žice istežu dijagonalno preko kružnog okvira u zamršenom troslojnom uzorku. To je tako teško i dugotrajno da se to sveto jelo priprema samo vjernicima koji završavaju hodočašće od 33 km pješice ili na konju za blagdan Sv. Francesca.