Play ponuda

Kombinacija koja sprečava prve znakove starenja

shimmer fallback

U kombinaciji s punilima, popularnim 'filerima', vrlo sitne bore mogu se tretirati botulinom i prije nego što nastanu prvi znakovi starenja.

31.1.2011.
15:46
Play ponuda

Žene koje ne žele na klasične metode zatezanja lica ili su premlade za to sad mogu ubrizgati kombinaciju botulinskih pripravaka (među kojima je najpoznatiji botoks) i 'punjače' mekog tkiva. Metoda je vrlo popularna – uglavnom zbog vrlo dobrih i brzih rezultata – jer nakon tjedan dana možete izgledati 'ispeglano'.

"Riječ je o kombinaciji koja je vrlo jednostavna, a služi za prirodniji izgled. Ne samo što pomlađuje, nego je predviđena za održavanje mladolikog izgleda. Četrdesete godine idealne su za primjenu te metode kako bi se odgodili znakovi starenja", objašnjava dr. Miroslav Kinčl iz Poliklinike za plastičnu i opću kirurgiju Barbel. Prema mišljenju dr. Kinčla, bore i borice mogu se 'urediti' i prije nego što postanu tzv. fiksne bore, to jest prije nego što se prodube.

"Samo botoksiranje za ublažavanje fiksnih bora ne pomaže. Koriste se punila koja se ubrizgaju u donji dio kože i ispod kože, uglavnom na čelu, uz rubove usana, u jagodice. Ubrizgaju se i drugdje. Za te zahvate koriste se dva-tri svjetski poznata preparata, među kojima i jedan proizvođača popularnog botoksa te vrlo kvalitetni implantati', objašnjava kirurg koji bore u šali kategorizira 'borama, boricama, naborima i faldama'.

Zbogom znojenju

Botulinski preparati primjenjuju se i pod rukama, u području pazuha.

"Na aplikaciju botulina ispod pazuha dolaze uglavnom žene. Riječ je o poslovnim ženama koje žele smanjiti znojenje. To se uspješno može provesti u tri tretmana u dvije godine. Nisu to kozmetički zahvati, nego više zahvati iz potrebe, a rezultat je smanjenje znojenja najmanje 75 posto", kaže dr. Kinčl, koji je vrlo konzervativan i izričit kada je riječ o uporabi botulina.

"Reklamiranje botoksa kao bezopasnog i prirodnog party-preparata posvuda je na Zapadu izrijekom zabranjeno. Riječ je o najstrašnijem otrovu koji je u rukama stručnjaka lijek, a u rukama nestručnih velika opasnost."

Ne zaboravimo da je botoks u svijet ljepote ušao iz ozbiljne, neurološke medicine. Botoksiranje, kako se popularno naziva svako unošenje botulinskih preparata, nije bezazleno. Riječ je ipak o vrsti otrova koji djeluje na živce u mišićima lica, a nakon prve aplikacije potrebno je održavati novo stanje – ići na tretman dva-tri puta na godinu.

Vezani članci:

arti-200910270254006 arti-201010070367006 arti-200909070382006

Play ponuda
Play ponuda