kakvi bi bili čvarci da se napuši svinja? /

Jastoge prvo napuše pa ih fino pripreme: U ovom restoranu tvrde da tako životinje manje pate

Image
Foto: Ilustracija

Šefica restorana ne voli ubijati životinje, već ih napušiti i žive skuhati.

20.9.2018.
15:05
Ilustracija
VOYO logo

Priča se da jastoge uopće ne treba jesti ako želite biti humani prema njima. Ali, jedan američki restoran tvrdi da se humanost može iskazati na drugačiji način, prenosi Independent. Oni svoje jastoge prvo napuše, a zatim žive skuhaju.

Vlasnica restorana  "Charlotte’s Legendary Lobster Pound" u Maineu, Charlotte Gill izjavila je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ćemo životinju ionako ubiti, bolje je da to učinimo na što je moguće humaniji način"

Jastozi se omame upumpavanjem dima marihuane u njihove spremnike i kada su dovoljno napušeni skuhaju se u vodi. Charlotte tvrdi da je taj čitav proces manje bolan za jastoge. Djelatnici se hvale da je proces doveden do savršenstva, pogotovo zbog toga što, kako tvrde, nimalo THC-a ne dospije u sam obrok te se nadaju da će sljedeće sezone biti još više posjetitelja željnih 'napoušenih jastoga'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se loše kad u restoran stignu svježi jastozi jer je za njih to kraj puta', kaže Charlotte. Ovo je jedinstveno mjesto i možete isprobati razne stvari, a sve na račun tih divnih malih stvorenja. Već dugo razmišljam kako da to promijenim."

U nekim krajevima svijeta kuhanje živih životinja je zabranjeno, stoga se rakovi prije pripreme ubiju strujom ili probada direktno kroz mozak.

Charlotte dodaje:

"Sve to su grozni postupci. Ako ćemo već nekom biću oduzeti život, naša je odgovornost da to učinimo na najhumaniji mogući način. Razlika u mesu je nevjerojatna! Uostalom, sve što unosite u vaše tijelo puno je energije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo