Play ponuda

Čekala ju je slava, ali majka je rekla 'ne'!

shimmer fallback
16.2.2012.
11:31
Play ponuda

Podsjetimo, prošlog su mjeseca svijet obišle fotografije 10-godišnje Kaie, kćeri Cindy Crawford i Randea Gerbera, koju je talijanska modna kuća Versace angažirala u reklamnoj kampanji odjeće za djecu, nakon otvaranja prve trgovine Young Versace u Milanu.

Slijedeći stope svoje majke, koja je jedan od najpoznatijih supermodela svih vremena i muza pokojnog Giannija Versacea, Kaia je pred fotografskim objektivom pozirala u dizajnerskoj odjeći posebno skrojenoj za djecu do 12 godina, što je ujedno i njezin prvi odrađeni editorijal.

Unatoč tome što je mala Kaia upravo zbog angažmana ostala itekako zamijećena, pa su neki entuzijasti čak predviđali da bi mogla 'zauzeti' prijestolje svoje majke u svijetu mode, upravo je 45-godišnja Cindy bila ta koja je odlučila stopirati karijeru 10-godišnje kćerkice, odnosno barem je odgoditi za sedam godina.

Iako je sve popularnije da ambiciozne majke guraju svoju djecu u okrutni svijet modela kako bi zarađivale od malih nogu, Cindy Crawford odlučila se oduprijeti ovom trendu, trijezno shvaćajući da svoju kćerkicu ne može izložiti takvom djetinjstvu, što bi bilo ravno da je gurne u kavez s lavovima.

'Trenutačno je premlada da bi gradila karijeru, a niti ne postoji toliko poslova za desetogodišnjakinje', kazala je Cindy, koju je u dobi od samo 16 godina otkrio jedan fotograf, napominjući kako nema ništa protiv da se Kaia kasnije u životu ipak odluči na karijeru modela.

'Ako se sa 17 godina bude željela okušati u tome, naravno, što mogu reći? Zapravo, nedavno se našalila (iako nisam sigurna da se našalila) kada je rekla: 'Mogla bih se prvo baviti modelingom jer tamo ne trebaš znati ništa, a kasnije bih mogla biti medicinska sestra za novorođenčad i bebe'', priznala je Cindy, čije su izjave uvelike kontradiktorne onima objavljenim u službenom Versaceovom izvješću objavljenom povodom izlaska Kainog editorijala.

'Tako sam oduševljena što je Kaia izabrana da bude dio prve Young Versace kampanje. Imam toliko lijepih sjećanja na vrijeme koje sam provela s Giannijem i Donatellom, postoji nešto zbilja posebno u kući Versace', kazala je Cindy u tadašnjem priopćenju, napominjući kako je osobno bila prisutna dok je Kaia pozirala za kampanju, opisujući to kao 'fantastično iskustvo'. 'Tako sam ponosna na nju', navodno je kazala Cindy.

Ove posljednje vijesti o tome kako je Cindy ipak odlučila stopirati kćerinu karijeru sigurno neće obradovati kreativnu direktoricu branda Versace Donatellu Versace, koja je bila jako 'zagrijana' za Kaiu, za koju je tvrdila da je naslijedila majčinu čaroliju. 'Baš poput svoje majke, Kaia ima poseban dar. Kamera je jako, jako voli', kazala je Donatella.

Među ostalim mladim profesionalnim modelima spadaju Anais Gallagher, 11-godišnja kćerkica bivšeg frontmena grupe Oasis Noela Gallaghera, ali i 13-godišnja Lottie, polusestra Kate Moss.

Play ponuda
Play ponuda