RIBA KAO SAVRŠENA HRANA / Bijela riba i njene prednosti: zašto je dobro konzumirati bijelu ribu

Image
Foto: Pixabay

Bijela riba lagana je hrana, puna zdravih nutritivnih vrijednosti i sastojaka. Za vas smo izdvojili sve prednosti ove ukusne ribe

10.7.2017.
18:50
Pixabay
VOYO logo

Bijela riba jedna je od najzdravijih namirnica na svijetu koju bismo redovno morali konzumirati. Za vas smo izdvojili sve prednosti i dobrobiti ove vrste ribe.

Riba zauzima važno mjesto u našoj prehrani, posebno zbog zdravih nutrijenata i vrijednosti kojima obiluje. Razlikujemo nekoliko vrsta ribe, a po sadržaju i količini masti dijelimo ih na bijelu i plavu ribu. Danas ćemo reći nešto više o bijeloj ribi, važnoj namirnici koja učinkovito pomaže pri očuvanju vašega zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijela riba popularna je i na našim prostorima, a najpoznatije vrste bijele ribe su orada, kovač, brancin, oslić i škarpina. Ova vrsta ribe poznata je po pozitivnim učincima na ljudsko zdravlje jer obiluje nutrijentima. Bijela riba bogata je vitaminom B, vitaminom koji je posebno važan za pravilan rad i zdravlje živčanog sustava.

Također ima visok udio omega-3 nezasićenih masnih kiselina koje djeluju na zdravlje krvožilnog sustava, smanjenje kolesterola te pomažu pri skidanju neželjenih kilograma. Od važnih minerala posebno obiluje kalijem, magnezijem i fosforom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijela riba ima blagi okus, vrlo nježnu strukturu i, za razliku od plave ribe, mnogo je laganija za probavu. Bijelu ribu trebali biste konzumirati dva puta ili barem jednom tjedno, a pri kupnji dobro pripazite da riba bude što svježija.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo