Bijela riba jedna je od najzdravijih namirnica na svijetu koju bismo redovno morali konzumirati. Za vas smo izdvojili sve prednosti i dobrobiti ove vrste ribe.
Riba zauzima važno mjesto u našoj prehrani, posebno zbog zdravih nutrijenata i vrijednosti kojima obiluje. Razlikujemo nekoliko vrsta ribe, a po sadržaju i količini masti dijelimo ih na bijelu i plavu ribu. Danas ćemo reći nešto više o bijeloj ribi, važnoj namirnici koja učinkovito pomaže pri očuvanju vašega zdravlja.
Bijela riba popularna je i na našim prostorima, a najpoznatije vrste bijele ribe su orada, kovač, brancin, oslić i škarpina. Ova vrsta ribe poznata je po pozitivnim učincima na ljudsko zdravlje jer obiluje nutrijentima. Bijela riba bogata je vitaminom B, vitaminom koji je posebno važan za pravilan rad i zdravlje živčanog sustava.
Također ima visok udio omega-3 nezasićenih masnih kiselina koje djeluju na zdravlje krvožilnog sustava, smanjenje kolesterola te pomažu pri skidanju neželjenih kilograma. Od važnih minerala posebno obiluje kalijem, magnezijem i fosforom.
Bijela riba ima blagi okus, vrlo nježnu strukturu i, za razliku od plave ribe, mnogo je laganija za probavu. Bijelu ribu trebali biste konzumirati dva puta ili barem jednom tjedno, a pri kupnji dobro pripazite da riba bude što svježija.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!