Složit ćete se s nama kada kažemo da hrana u avionima spada u
posebnu vrstu...
Dok neke aviokompanije štede na obrocima i serviraju svašta,
druge se trude ponuditi samo najbolje svojim klijentima,
no čak i ta hrana će razočarati. Stručnjaci su
se pozabavili ovim pitanjem i došli do odgovora da nije problem u
hrani, nego u nama.
"Godinu i pol dana smo se bavili ovom problematikom i došli do zaključka da nije stvar u hrani, nego da na visinama gubimo sposbnost okusa za 33 posto", objašnjava Sinead Ferguson, sastavljač menija u British Airwaysu.
Njemački znanstvenik Florian Mayer ima objašnjenje za to. "Naše tijelo prima manje kisika na visinama, zbog pritiska u kabini. Taj manjak kisika nije toliki da bude prijetnja zdravlju, ali je dovoljan da utječe na osjetilo okusa", objašnjava Mayer. Kako bi hrana iole bila prihvatljiva u ovakvim nepovoljnim kulinarskim okolnostima, priprema se jače začinjena.
Pročitajte još:
- Planirate letjeti? Evo u kojem dijelu aviona se turbulencije najmanje osjete
- 10 profesionalnih savjeta kako se brzo i lako spakirati za odlazak na godišnji odmor
- Zrakoplov pretvoren u predivan hotel
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!