zadatak na visini / Ako ste se pitali: evo odgovora zašto je hrana u zrakoplovu bljutava

Image
Foto: Thinkstock

Dok neke aviokompanije štede na obrocima i serviraju svašta, druge se trude ponuditi samo najbolje svojim klijentima, no čak i ta hrana će razočarati

15.2.2018.
8:44
Thinkstock
VOYO logo

Složit ćete se s nama kada kažemo da hrana u avionima spada u posebnu vrstu... 
Dok neke aviokompanije štede na obrocima i serviraju svašta, druge se trude ponuditi samo najbolje svojim klijentima, no čak i ta hrana će razočarati. Stručnjaci su se pozabavili ovim pitanjem i došli do odgovora da nije problem u hrani, nego u nama.

"Godinu i pol dana smo se bavili ovom problematikom i došli do zaključka da nije stvar u hrani, nego da na visinama gubimo sposbnost okusa za 33 posto", objašnjava Sinead Ferguson, sastavljač menija u British Airwaysu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački znanstvenik Florian Mayer ima objašnjenje za to. "Naše tijelo prima manje kisika na visinama, zbog pritiska u kabini. Taj manjak kisika nije toliki da bude prijetnja zdravlju, ali je dovoljan da utječe na osjetilo okusa", objašnjava Mayer. Kako bi hrana iole bila prihvatljiva u ovakvim nepovoljnim kulinarskim okolnostima, priprema se jače začinjena. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo