Play ponuda

ZAGREBAČKI ZOO SPREMA SPEKTAKL ZA VALENTINOVO: / Kako se pare različite životinje? Uvjerite se na licu mjesta

Image
Foto: Getty

Kako bi u zanimljivim pričama mogao uživati što veći broj posjetitelja, u ZOO-u će obilaske iste tematike organizirati i tijekom vikenda

12.2.2019.
15:49
Getty
Play ponuda

Tradicionalni obilazak Zoološkog vrta grada Zagreba na Valentinovo, 14. veljače, ove će godine razotkriti kakvi su mužjaci u životinjskom svijetu, najavili su u utorak iz tog ZOO-a. U obilazak se kreće kraj središnjeg ulaza u četvrtak, 14. veljače u 12 sati, a za sudjelovanje je pri kupnji ulaznice za Zoološki vrt potrebno preuzeti besplatan kupon.

Zanimljive razlike

Edukativan, ali i izuzetno zabavan program, kako najavljuju, "otkrit će tko je među životinjama veliki zavodnik, a tko pravi obiteljski 'čovjek'". Kažu kako osvajanje u fauni nije jednostavno. Kako bi došli do odabranice, mužjaci daju sve od sebe. Postaju ljepotani, snagatori, pjevači, građevinari…

A da je dobivanje potomstva izazov, najbolje znaju afrički lavovi. Kako bi se jedan mladunac uspješno othranio, lavovima je potrebno čak tri tisuće pokušaja parenja. Kad mladunac ugleda svjetlo dana, pada na brigu majci, a otac, pravi veliki mačak, odlazi svojim putem.

Mužjak crno-zelene otrovne žabe posve je drugačiji tip. Prvo čuva lokvicu s oplođenim jajašcima, a kad se mladunci izlegu, nosi ih na leđima, jednog po jednog, do jezerca ili potočića.

Otvoreno i vikendom

U obilasku Zoološkog vrta na Valentinovo posjetitelji će, među ostalim, doznati kako ljubuju dalmatinski pelikani, prstenorepi lemuri, merkati i crvenovrati valabiji. Raskrinkat će se i ljubavne zavrzlame kapibara, dvogrbih deva, zebri te bjelorukih gibona.

Kako bi u zanimljivim pričama mogao uživati što veći broj posjetitelja, u ZOO-u će obilaske iste tematike organizirati i tijekom vikenda. U subotu i nedjelju počinjat će u 11 i 13 sati. A budući da traju edukativni programi "Egzotična zima", posjetitelje tijekom vikenda očekuju i dodatne radionice te edukativni kutci.

U ZOO-u kažu da "kod ljudi ljubav prolazi kroz želudac", pa restoran "Kod morskog lava" priprema poseban jelovnik nadahnut Danom zaljubljenih.

Play ponuda
Play ponuda