Play ponuda

VIDEO: / Da pokaže kako je psima, veterinar sjedio u zatvorenom autu pola sata

shimmer fallback

To je vjerojarno jedna od najviše frustrirajućih stvari tijekom vrelih ljetnih dana: vidjeti da je netko u autu ostavio zaključanog psića dok vlasnik negdje ispija kavu ili obavlja kupovinu.

3.7.2013.
15:49
Play ponuda

Čak i sa spuštenim prozorima, ljudi ne razumiju da ostavljanje kućnog ljubimca u takvom okruženju, u limenom automobilu na vrelim ljetnim temperaturama, može napraviti ozbiljnu štetu.

Upravo to dokazao je veterinar Ernie Ward koji se podvrgnuo eksperimentu kojem je za cilj bilo pokazati kako je psima u zatvorenom automobilu. Ernie je tako, uz brojač vremena i termometar, prosjedio pola sata u automobilu, a ono što je proživljavao 'ne bi poželio ni psu'.

Naime, iako su sva četiri prozora na autu bila spuštena nekoliko centimetara i iako je vani puhao lagani povjetarac, cirkulacije zraka u autu nije bilo, pa se temperatura s donekle podnošljivih 35 stupnjeva rapidno popela na posve nepodnošljivih 47.

Ono što je najzanimljivije su veterinarovi osobni dojmovi o cijelom ovom iskustvu koje prenosi s uvjerljivim realizmom, dajući gledatelju do znanja točno što proživljava, ali uz napomenu kako on nad ovom situacijom ima kontrolu, dok bespomoćni pas, koji je zatvoren u nemogućim uvjetima bez trunke saznanja koliko će vremena morati provesti u takvom ambijentu dok sparina kod njega budi nervozu i nagon da pobjegne iz auta, nema toliko sreće.

//www.youtube.com/embed/JbOcCQ-y3OY

Play ponuda
Play ponuda