Play ponuda

SRCE MALO OPET VESELO SKAKUĆE: / Srnjak kojega je u Zagrebu pokosio automobil izliječen je i vraćen u prirodu

Image
Foto: Facebook

'Rana je zacijelila, a mi smo sa Zagrebačkim lovačkim savezom koji će nam pomoći u nadzoru srnjaka u prirodi, dogovorili da ga pustimo u blizini mjesta gdje je pronađen'

7.3.2019.
12:51
Facebook
Play ponuda

Zatopljenje je razbudilo živi svijet u Zagrebu pa ovih dana terenskoj ekipi Skloništa u Dumovcu raste broj intervencija spašavanja životinja, tako da su jučer među ostalima spašene dvije ozlijeđene vrane i dvije bebe vjeverice, a nakon što je mjesec i pol proveo u oporavilištu Zoološkog vrta, dvogodišnji srnjak pušten je u Park prirode Medvednica, priopćio je u četvrtak ZOO, u čijem je sastavu sklonište.

Građani su 22. siječnja prijavili nalet vozila na srnjaka u Markuševcu, a terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu brzo ga je preuzela. Veterinari ZOO-a utvrdili su mu veliku razderotinu na butu i operirali ga. Nakon što je rana zašivena, srnjaku je propisana terapija kako bi se što brže oporavio, navodi u priopćenju ZOO.

Vraćen u prirodu

Ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba Damir Skok kaže da je riječ o snažnoj mladoj životinji za koju su "imali dobar osjećaj da će se lijepo oporaviti".

"Tako je i bilo. Rana je zacijelila, a mi smo sa Zagrebačkim lovačkim savezom koji će nam pomoći u nadzoru srnjaka u prirodi, dogovorili da ga pustimo u blizini mjesta gdje je pronađen. Sjajan je prizor bio gledati srnjaka ponovno u njegovu prirodnom okruženju. Gotovo da se nismo stigli niti pozdraviti, a on je odjurio prema vrhu“, kazao je Skok.

Play ponuda
Play ponuda