Play ponuda

Kunići u šetnji? Naravno, oni to obožavaju!

shimmer fallback

Miran, tih, nezahtjevan, blage naravi i jako mazan. To su karakteristike kunića koji se sve češće nalazi u ulozi kućnog ljubimca.

20.6.2011.
0:06
Play ponuda

Kunići su iznimno inteligentne životinje koje uz malo truda mogu biti izvrsni kućni ljubimci, a dobro se slažu i s ostalim životinjama pa nerijetko životni prostor dijele sa psima i mačkama bez trzavica i sukoba.

Radi se o kućnim ljubimcima koji ne zahtijevaju previše brige i od kojih se uz malo truda može napraviti velike maze. Ukoliko su navikli na život u kući ili stanu zapravo ni nemaju potrebu za izlaskom u prirodu, ali je ipak potrebno ponekad izvesti u šetnju. No, pri tome ipak morate biti pažljivi.

Najbolja opcija bi bio ograđen vrt u kojem nema previše mjesta za skrivanje, kako vašem kuniću ne biste ostavili mogućnost da se zavuče u neki skriveni kutak iz kojeg ćete ga teže izmamiti van. Osim toga, u tako kontroliranom okruženju niste u opasnosti od pasa ili mačaka koji vas mogu zasmetati u šetnji.

Ukoliko ste ipak malo oprezniji i želite maksimalno smanjiti mogućnost da se vaš kunić nekuda zavuče, u gotovo svakoj specijaliziranoj prodavaonici za kućne ljubimce možete nabaviti složive ogradice kojima ćete kuniću ograditi jedan manji dio vrta i tako mu osigurati nesmetano uživanje.

Kao druga opcija nude vam se vodilice kojima svojeg ljubimca možete držati pod kontrolom, ali prije nego se odlučite na takvu vrstu šetnje, svakako ga naviknite na nošenje vodilice jer mu se taj nepoznati 'predmet' neće otprve svidjeti.

Pazite da kunić nije ostavljen na jakom suncu, jer bi to za njega moglo biti pogubno.

Kada se jednom navikne na šetnju vrtom, vašem kuniću neće trebati ni ogradica ni vodilica, a možda ste i te sreće da mališan od prve prihvati takvu vrstu šetnje bez ograničenja. No, nikako kunića tijekom šetnje ne ostavljajte bez nadzora, kako ne bi pojeo nešto što ne smije, a i kako se susjedova mačka ne bi došuljala iz nekog prikrajka.

Ako nemate vlastiti vrt, uvijek vam kao opcija ostaje neki park ili livada, no tada ćete morati biti daleko oprezniji kako vas ne bi neugodno iznenadio kakav predator. Također vodite računa da se radi o zelenoj površini na kojoj inače nema previše pasa i mačaka, posebno lutalica, jer vaš će kunić u šetnji sigurno putem gricnuti barem malo trave.

Nakon šetnje, kunića dobro pregledajte da putem nije 'ulovio' neželjenog krpelja.

Sigurni smo da će ovakva aktivnost vašeg kunića iznimno veseliti, a i vi ćete uživati u 'zecoplesu' kojim će vas vaš mališan sigurno kasnije počastiti.

Play ponuda
Play ponuda