Play ponuda

BRUTOVA POTRESNA PRIČA / Izgubio je noge i govorili su da više nikada neće veselo trčati livadama, no onda…

shimmer fallback

Rotvajler Brut je dobio teške ozebline na sve četiri noge. Unakazio ga je prošli vlasnik kad ga je sam pokušao odstraniti oštećeno tkivo.

1.4.2015.
9:28
Play ponuda

Od tada je Brut izgubio sve četiri šape i mislili su kako nikad više neće hodati. No njegova sadašnja vlasnica, Laura Aquilluna pokušava ga priviknuti na proteze koje je proizveo OrtoPets, tvrtka specijalizirana za proteze ljubimaca.

Nije uvijek lako, ali Laura i Brut napreduju korak po korak. Iako Brut sad ponovno može prošetati četvrti, Laura želi više za njega, želi mu pružiti život kakav svaki pas zaslužuje. "Želimo da trči, da ide na izlete i da se igra s drugim psima' kaže brižna Laura. Simpatični rotvajler uskoro će početi s fizikalnom terapijom te se početi pripremati za novi set proteza koji će mu upravo to i omogućiti.

Osnivač proizvođača ortopedskih pomagala za ljubimce Martis Kauffman ističe kako je Brut tek drugi pas kojem su izrađene sve četiri proteze. 'Brut zaista nije imao sreće. No sada može izaći van i biti pas. Zbog toga se jednostavno osjećate dobro' kaže Martis.

Laura dodaje kako joj je drago što se o Brutu priča jer to daje šansu svim ljubimcima u sličnoj situaciji. 'Da je završio u azilu, rekli bi da se ne može udomiti. Mislim da je iznimno važno da ljudi znaju kako možemo pomoći i ovakvim ljubimcima'

Play ponuda
Play ponuda