zanimljivo / Ako niste znali, i psa možete šetati na pogrešan način

Image
Foto: Pexels

Svijet je izgrađen po ljudskoj mjeri, odnosno kultiviran pa nerijetko zaboravljamo ili uopće nismo svjesni da u njemu žive i bića kod kojih vladaju drugačija pravila

29.10.2021.
9:40
Pexels
VOYO logo

Tako je i s kućnim ljubimcima, koliko god se oni prilagodili ljudima.  Ingrid Newkirk predsjednica PETA-e, najveće organizacije za zaštitu životinja, skrenula je pažnu na to da možda pogrešno šetamo pse, prenosi portal Msn.

Newkirk kaže kako postoje dva pravila koja bismo trebali poštovati kada je o šetnji pasa riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

  • Prvo pravilo: Pazite na sigurnost svog ljubimca

"Ovo je svijet u kojem dominiraju ljudi. Moramo paziti na naše pse. Zbog njihove sigurnosti treba ih voditi na povodcu. Uzice i ogrlice nisu dobro rješenje. Ogrlice mogu izazvati brojne probleme", kaže Newkirk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Drugo pravilo: Ne požurujte svog psa

"Pustite mu neka njuška. To je način na koji oni čitaju vijesti, to je njihov internet. Nemojte ih stalno vući", slikovito objašnjava britanska aktivistkinja. "Važno je shvatiti da je za psa odlazak u šetnju puno više od odlaska na zahod. Za njih je to izlet, ekskurzija. To je vrlo specijalna prilika za psa - da bude vani, njuška i istražuje. Psi ne žele biti zatočeni cijeli dan u sobi, prekriženih nogu i iščekujući izlazak", dodaje.

Imajte na umu ova dva korisna savjeta. Primijenite li ih, usrećit ćete svog kućnog ljubimca, a time i učiniti da puno dulje bude u vašem životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo