sjećanje na ljeto / Savjeti kako što dulje održati brončanu boju nakon godišnjeg odmora!

Jesen nam nosi i melankoliju za ljetom. Vrtimo uspomene s godišnjeg odmora i nastojimo što dulje se zadržati u tom ljetnom raspoloženju. Što nas bolje vraća u ljetne mjesece od preplanule kože? Donosimo vam savjete kako što dulje održati boju postojanom i brončanom, te spriječiti njezino brzo izblijeđivanje

2.9.2015.
19:43
VOYO logo

Najdraža uspomena nakon ljeta mnogima je pogled na preplanulu boju kože, koja nas vraća u dane sreće provedene na plaži. No ta radost može biti kratkoga vijeka, za razliku od njezina mukotrpnog sakupljanja. Zato je važno znati kako produžiti taj preplanuli osjećaj na koži.

"Jesti puno voća, povrća i piti puno tekućine. Isto tako to utječe i na samu kožu i hidrataciju kože", kazala je vlasnica kozmetičkog salona Monika Novaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kućnih pripravaka mogu se koristiti ulja poput kokosova, palmina, maslinova, jojobina ili bademova. Vrlo su korisne i sjemenke s Omega-3 masnim kiselinama poput lana i sucokreta, no najvažnija je hidratacija. Izvana i iznutra. Toga je jako svjesna i Snježana Mehun.

O"pet isto sve što radimo prije ljeta. Znači, pit B vitamin, jesti mrkvu, marelice, ali tko bi o svemu tome pazio. Mislim da je sasvim dovoljna krema", dodala je poduzetnica Snježana Mehun. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje i razni kozmetički tretmani za njegu kože, no i zdrava prehrana može produljiti vijek brončane boje. Od đumbira, mrkve, špinata, batata i dinje do crvenih jabuka i paprika, cikle, rajčice i bobičastog voća. 

Preporučuje se tuširanje umjesto kupanja, a nakon toga važno je nanijeti hidratantni losion kako bi se koža manje perutala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbjegavanje pilinga dat će vam još malo vremena da ostane tamni površinski sloj, no uklanjanjem mrtvih stanica koža će dobiti blistav i svjež izgled.

Neminovno je da će s dolaskom hladnijih dana otići i svima nam omiljena boja. Zimi ionako nije prirodno biti preplanuo. Do tada možete iskušati ove trikove koji će kožu nahraniti i izvana i iznutra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo