Pucaju vam nokti? Ovako ćete riješiti problem

Ništa nije više frustrirajuće od trenutka kada primijetite da vam je puknuo nokat o kojem ste toliko pažljivo vodili brigu koja, očigledno, nije urodila plodom.

17.4.2014.
8:33
VOYO logo

Srećom, postoji nekoliko jednostavnih načina koji će vam pomoći da zauvijek riješite ovaj nezgodan problem kako bi vaše ruke i nokti u svakom trenutku izgledali potpuno savršeno i zdravo.

Pijte više vode

Pucanje noktiju događa se zbog istog razloga kao i pucanje kose - dehidrirani su. Konzumiranje veće količine vode dnevno. Voda ne samo da pomaže izgledu i zdravlju vaše kose i kože, već je odlična i za nokte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hidratizirajte kožu pravim losionima i kremama

Taj mirišljavi losion kojeg koristite vašoj koži ne radi nikakvu uslugu. Potražite one proizvode za njegu ruku koji sadrže AHA (alfa hidroksilne kiseline) koje hidratiziraju i vaše nokte.

Nanesite pravi lak za nokte

Lakovi za nokte koji sadrže formaldehide i toluene nisu pretjerano dobri za vaše nokte. Iako ne postoji lak za nokte koji je u potpunosti rađen na prirodnoj bazi, možete naći one koji su three-free, što znači da ne sadrže formaldehide, dibutil ftalate (DAT) i toluene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristite bolji odstranjivač laka

Odstranjivači laka koji sadrže aceton su jako učinkoviti, ali također isušuju nokte i zanoktice. Oni odstranjivači koji ne sadrže aceton u svom sastavu imaju manje agresivna otapala kao što su etil acetat, izopropil alkohola i propilen karbonat. Čak i oni odstranjivači koji na sebi imaju oznake 'prirodni' ili 'organski' i dalje sadrže otapala, ali ne i aceton. Također sadrže hidratizirajuće agente poput glicerina, pantenola i soje koji minimaliziraju učinak isušivanja noktiju.

Imajte na umu da nokti rastu veoma sporo, pa biste trebali pričekati barem dva mjeseca dok ne primijetite znakove poboljšanja nakon što se na gore spomenute načine budete bolje brinuli o vlastitim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo