Ako se mucite sa suhom kosom i kozom, staklenka kokosovog ulja mogla bi vam itekako dobro doci. Zahvaljujuci svojoj laganoj teksturi, hidratizirajucim vrijednostima i sve laksoj dostupnosti, ono je postalo jedan od najboljih lijekova za suhu kozu, koja pogada mnoge od nas u hladnijim mjesecima.

Kokosovo ulje moze vam posluziti i pri uklanjanju sminke, a redovitom uporabom na tijelu, ne samo da cete osvjeziti kozu, nego cete se rijesiti i oziljaka i tamnih mrlja. Njezno umasirajte u kozu svakodnevno nakon tusiranja i ne treba vam nikakva dodatna krema ili losion.

Takoder moze sjajno posluziti kao tonik za kosu. Naime masaza s toplim kokosovim uljem vratit ce izgubljeni sjaj, istodobno cineci kosu mekom, a i lako cete je rascesljati. Uz to, na ovaj nacin cete smanjiti gubitak proteina, zbog kojih vasa kosa izgleda zdravo i njegovano. A ako pustate kosu, redovito koristite kokosovo ulje.

Ovo ulje je inace dobro i za mrsavljenje, odrzavanje razine kolesterola, poboljsavanje imuniteta, te kao pomagac u probavi i regulaciji metabolizma. Postoji krivo misljenje da kokosovo ulje nije dobro za srce, zato sto sadrzi velike kolicine zasicenih masti, no to nije nimalo tocno. Dapace, kokosovo ulje sadrzi oko 50 posto lauricne kiseline, koja aktivno sprjecava razlicite probleme koji utjecu na srce, kao sto su visok kolesterol i krvni tlak.