razbijanje nametnutih ideala ljepote / Najpoznatija plus size manekenka postala dio Barbie obitelji: 'Pomaknimo granice ljepote'

Image
Foto: Instagram: Ashley Graham

Ashley Graham je predstavila Barbie lutkicu sebe i priznala kako je jako zadovoljna ishodom

16.11.2016.
11:38
Instagram: Ashley Graham
VOYO logo

Plus size model Ashley Graham postala je dio Barbie obitelji. Naime, Barbie team je htio na taj način zahvaliti Graham na 'pomicanju granica u modnom svijetu i zalaganja za pozitivnu percepciju vlastitog tijela'. 

Graham je predstavila Barbie lutkicu sebe i priznala kako je jako zadovoljna ishodom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona ima zaobljen trbuh. Ona ima zaobljene bokove. Ona nema procijep između bedara. Ona je cijela zaobljena", opisala je svoju lutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo redefinirati sliku ljepote na globalnoj razini i učiniti je uključivijom i raznovrsnijom", dodala je  

Ashley je bila prva plus size manekenka koja se pojavila na naslovnici popularnog časopisa Sports Illustrated u badiću, a nakon toga je postala zaštitnim licem brojnih modnih kampanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbie desetljećima promovira nestvarne ideale tijela i ljepote te djevojčicama od malih nogu implicitno nameće sliku kako trebaju izgledati kada odrastu. Zbog toga je ova kompanija nebrojno puta bila i kritizirana. Međutim, Graham se nada kako je ovo početak promoviranja da ljudi dolaze u različitim veličinama i oblicima, različitih boja kože i etnicitita, i ta različitost je prekrasna. 

Osim toga, Barbie već neko vrijeme proizvodi lutke znanstvenica, poslovnih žena i tako nastoji osnažiti žene te pokazati kako se kompanija odmaknula od prvotnog stereotipiziranog prikaza barbike kao lijepe plavuše koja čeka Kena u kuhinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo