Najčešće greške prilikom uklanjanja dlačica s tijela

shimmer fallback
20.7.2011.
14:32
Play logo

Greška: Bez pilinga Piling kože najbolje je oružje u borbi protiv uraslih dlačica, bez obzira kojom se metodom koristite kako biste se riješili viška dlaka s tijela. Ako ste jedna od onih koje muči zaista iritantan problem uraslih dlačica, stvar riješite blagim pilingom. Kako biste spriječili urastanje dlačica nakon tuširanja, svakodnevno koristite losion za kožu koji sadrži alfa-hidroksilnu kiselinu koja će 'opustiti' mrtvu kožu kako vaše dlačice ne bi ostale 'zarobljene' ispod kože. Ako se u vašem slučaju urasle dlačice pojavljuju i nakon uklanjanja dlačica voskom, spomenuti losion nanesite na ciljane dijelove dva dana prije i tri dana nakon što posjetite kozmetičarku.

Greška: Zatezanje lica dok čupate obrve Čupanje obrva nije prava prilika da biste u ogledalu radili grimase, bez obzira pokušavate li dohvatiti sam korijen dlačice ili jednostavno dobiti bolji uvid u situaciju. 'Podizanje vaših obrva narušava njihov prirodan oblik i 'bombardira' simetriju koju pokušavate dobiti', kaže profesionalna kozmetičarka Maribeth Madron. Potrudite se opustiti lice što je više moguće dok čupkate obrve, a ako ste zabrinuti zbog moguće boli, ciljano mjesto 'umrtvite' kockom leda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greška: Brijanje najranije ujutro Brijanje na samom kraju jutarnjeg tuširanja štedi dragocjeno vrijeme, ali ne ostavlja glatku kožu. Naime, dok spavate vaše noge lagano nabubre, što 'skriva' određen dio dlaka. Stoga brijanje obavljajte navečer kako biste dobili bolje rezultate.

Greška: Depilacija tijekom vruće kupke Noge također malo nateknu prilikom dužeg boravka u toploj vodi, pa svakako izbjegavajte brijanje nogu dok se opuštate u kadi punoj vruće vode. Ako baš morate obrijati noge, učinite to čim uđete u kupaonicu, jer čekajući duže od deset minuta u toploj kupki noge će vam nakon brijanja biti više hrapavije nego glatke.

Greška: Uklanjanje dlačica tupom britvicom 'Mnogi ljudi svoje britvice razvlače po kupaonicama danima, tjednima, pa čak i mjesecima. Kako biste brijanjem postigli poželjne rezultate potrebna vam je nova britvica. Jednom se njome obrijte i bacite je u smeće', preporučuje dermatologinja Kathy Fields. Ne samo da će vam noge nakon brijanja biti glatke, neprestanim korištenjem novih britvica možete izbjeći nastajanje crvenih točkica koje se javljaju nakon brijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greška: Izbjegavanje korištenja gela za brijanje Ne samo da će vam gel za brijanje pomoći u prevenciji iritacije kože uzrokovane britvicom, već će pomoći u uklanjanu dodatnih pola milimetra dlačica koje brijete. Gel nanesite što bliže korijenu dlačice kako bi ona stajala što uspravnije, a britvica će zbog ovoga temeljitije obaviti svoj dio posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greška: Ostavljanje kože ranjivom Akutan i retinol funkcioniraju tek ako ih vjerno unosite u svoje tijelo, no ima jedan važan razlog za zaustavljanje vaše navike - odlazak na depilaciju voskom. Cindy Barshop, vlasnica jednog kozmetičkog salona, savjetuje da prestanete konzumirati akutan tjedan dana prije dolaska na tretman, a isto vrijedi i za retinol. Ti lijekovi čine kožu krhkom, pa se može dogoditi da se uz čupanje dlaka voskom odstrani i dio kože.

Greška: Prečesta depilacija voskom Iako žene podivljaju na 'bockave' noge, pokušajte se oduprijeti potrebi da odmah zgrabite britvicu i spasite se muka. Kozmetičari savjetuju da bi vremenski period između tretmana depilacije voskom trebao biti najmanje četiri tjedna kako bi dlačice narasle dovoljno da ih se može 'zgrabiti' i da se koža oporavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greška: Nepravilna depilacija voskom kod kuće Kada odete na depilaciju voskom u kozmetički salon, cijeli se proces čini dovoljno jednostavnim pa pomislite da biste i same to mogli obaviti kod kuće. Ako se ipak odlučite na obavljanje tretmana kod kuće, ima jedan ključan element kojeg biste trebali zapamtiti: najvažnije je da se vrpca s voskom uvijek povuče u suprotnom smjeru od rasta dlaka, jer biste u protivnom mogli ostati s ozbiljnim modricama.

Greška: Depiliranje u pogrešno vrijeme S obzirom na to da je uklanjanje voskom bolan postupak, važno je izbjegavati takav tretman neposredno prije, tijekom ili poslije mjesečnice. 'Hormonalne promjene, pojačan protok krvi, viši tlak, promjene raspoloženja i povećana osjetljivost samo su neki od razloga zašto nije dobra ideja kozmetičarku posjećivati u doba menstruacije, a najbolje bi bilo da se za depilaciju odlučite sredinom menstrualnog ciklusa, u vrijeme ovulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Vezani članci:

arti-201106060501006 arti-201106060472006 arti-201106030322006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo