LARA JE BILA ODAN PAS ČUVAR, A ONDA JE SE VLASNIK ODREKAO: / Može li netko spasiti ovu divnu kujicu?

Image

U novi dom dolazi cijepljena, čista i mirišljava, čipirana, očišćena od parazita, sada i sterilizirana

30.7.2018.
11:44
Play logo

Lara ima devet godina i traži dom u kojem će mirno provesti ostatak svojeg pasjeg života. Ona je, kaže Veronika Šantoši, koja trenutno o njoj brine, prekrasna i izgledom i karakterom. Jedini problem koji ima jest dijabetes. Veronika kaže kako je očajna jer joj već dugo pokušava pronaći dom, ali uzalud.

'Vjerujte mi, sve sam već pokušala, zvala, pitala, pisala na sve strane, ali ništa, nitko mi se ne javlja za nju', napisala je i dodala nekoliko informacija o kujici za koju traži topli dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko riječi o Lari.

'Lara ima 9 god, i bila je pas čuvar u dvorištu jedne firme. Kada se razboljela, vlasnik je se odrekao. Bio je svjestan da se ne može više brinuti o njoJ, odnosno da joj ne može pružiti potrebnu skrb i liječenje, pa me zamolio da joj pokušam pronaći smještaj i dom ili će ju odvesti u azil i ostaviti. Obzirom da sam ju ja već redovno obilazila kod njega, svaki dan više od pola godine, hranila, i vodila veterinaru jer njezin gazda nije stizao od posla, nisam mogla dozvoliti da sada završi u azilu.'

shimmer fallback
shimmer fallback

Iako sam podstanar i nemam kuda s njom, nakon što sam ju odvela veterinaru, i saznala da joj je šećer ekstremno visok, i da mora hitno početi sa terapijom, prebacila sam njezine papire na sebe, pronašla joj privremni smještaj, prikupila nešto donacija, sterilizirala ju, i pasica sada uredno prima terapiju inzulinom na koju odlično raegira. Osim dijabetesa nema drugih zdravstvenih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada traži svoj zauvijek dom, miran kutak i malo ljubavi gdje će provesti svoje zadnje godine što ljepše, jer je to i zaslužila. Jako voli ljude, odlična je s drugim psima, u kući mirna, ne radi nikakvu štetu, mirna poslušna, predivnog karaktera bez imalo agresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idealan dom za nju bio bi kod ljudi koji su većinu vremena doma, kao npr. neki mlađi penzioneri ili freelanceri. Noću bi obavezno trebala biti u kući uz svoje ljude, kako bi radi bolesti bila pod nadozorom. Lanac, box, šupa, garaža - ne dolaze u obzir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona se normalno kreće, jede, pije, igra sa drugim psima. 2-3 šetnjice od po 30 minuta za nju su dovoljne. Dijabetes kao takav, nije zahtjevan koliko zvuči, ali traži redovan nadzor koji podrazumijeva dvaput dnevno dati inzulin nakon jela, i dvaput dnevno napraviti provjeru sećra u krvi. Nakon što se šećer malo ustabili toliko česta mjerenja više neće biti potrebna.

Kako se vadi krv i daje inzulin, jako se brzo pohvata i nije tako opće strašno ni problem kako zvuči, treba samo malo volje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novi dom dolazi cijepljena, čista i mirišljava, čipirana, očišćena od parazita, sada i sterilizirana. Lara je trenutno na privremnom smještaju i svi troškovi: hrana za dijabetičare, aparatić i trakice za mjerenje, inzulin, svi veterinarski troškovi i sve ostalo potrebno financira se donacijama koje se prikupe za Laru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Ako želite donirati hranu (smije jesti samo Eukanuba ili Hills, suha hrana i konzervice - za pse koji imaju dijabetes), vitamine (VMP) ili bilo što drugo za Laru, možete se javiti OVDJE.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo