NE VOLITE STARI KRUH, PA ZAŠTO ONDA RADITE OVO? / Grozna pogreška zbog koje se svježa štruca prebrzo suši

Image
Foto: Shutterstock

Najbolje je rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, da stavite kruh u zamrzivač

17.9.2019.
18:22
Shutterstock
VOYO logo

Mnogi ljudi kruh ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za kruh ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnatoj ili plastičnoj vrećici. To je pogreška zbog koje se on brzo osuši i upljesnivi.

Vrećica će polako, ali sigurno osušiti kruh, a sobna temperatura idealna je za razvoj bakterija i gljivica. Plus ako štrucu ostavljate u kuhinji na mjestima na kojima može doći u kontakt s vodom, pokvarit će se još brže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAMIN TRIK ZA SVJEŽINU VOĆA I POVRĆA: /

Više ne morate bacati hranu, ove dvije stvari znatno usporavaju kvarenje

Image
MAMIN TRIK ZA SVJEŽINU VOĆA I POVRĆA: /

Više ne morate bacati hranu, ove dvije stvari znatno usporavaju kvarenje

Image

Dva savjeta za uvijek svjež kruh

Najbolje je rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, da stavite kruh u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati svježu štrucu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zamrznuti kruh, stavite ga u aluminijsku foliju i zagrijte u pećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ako želite svjež kruh za ujutro, izvadite ga prije spavanja i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će okus biti kao da ste ga tek kupili u pekarnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo