Ekipa na Twitteru uvijek nađe temu o kojoj će raspravljati, a ovoga puta na tapeti se našla priprema čaja. Nema tu velike filozofije, rekli bi neki - zakuhaš vodu i ubaciš vrećicu čaja. Međutim, ljudi su shvatili da se njihovi pristupi kuhanju čaja ipak razlikuju.
Raspravu je pokrenuo pisac Joel Golby, koji je priznao kako ne vjeruje ljudima koji prilikom kuhanja čaja ne rade jednu važnu stvar.
U šalici ili čajniku?
"Jednostavno ne mogu vjerovati ljudima koji ne ostave vrećicu čaja da malo odstoji u šalici. Mislite da možete dobiti dovoljnu dubinu okusa tako što ćete ga malo stisnuti stražnjim dijelom žlice? Arogancija. Ego. Napusti sobu i udalji se", napisao je u tvitu, a njegove riječi pokrenule su lavinu komentara drugih korisnika.
"Čovječe, možeš je ostaviti, ali čaj moraš stalno miješati ili će se na vrhu pojaviti sloj tanina poput smeća. Između ostalog, vrećica u šalici, nemoj ako imaš priliku. Koristi čajnik kao odrasla osoba", napisao je jedan tviteraš. Drugi je dodao: "Mora odstajati u čajniku pet minuta. Čaj koji stoji u šalici ima previše tanina."
Boja je ključna
Većina se složila da čaj valja pripremati samo u čajniku, no neki smatraju kako to ipak nije ključno. Jedan korisnik tvrdi da je boja najbolji pokazatelj: "Ali kao što znaju svi dobri stručnjaci za čaj, boja je ključna."
Na kraju se ponovno oglasio i pokretač rasprave. "Ah, ali ponekad zaboravite da ste ga napravili i vraćate se hladnoj šalici smeđe boje. Visok rizik, visoka nagrada. Čaj za ratnike", zaključio je Golby.