Znači li vam što pojam aquafaba? Ova i još 3 namirnice odlična su zamjena za jaja u kolačima, tortama i kruhu

Image
Foto: Thinkstock

Ako ste baš jučer potrošili zadnje jaje, nema frke, iskoristite nešto od ovoga

14.7.2017.
14:00
Thinkstock
VOYO logo

Baš ste se zaželili kolača, kad ono nema najvažnijeg sastojka - jaja. Da, scenarij nam je jako dobro poznat, no ne treba paničariti ako trgovina baš sad ne radi ili vam u posjet dolazi prijateljica veganka.

Jaja u kolačima, tortama i ostalim jelima lako možete nadomjestiti ovima četirima namirnicama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lanene sjemenke

Jaja u većini recepata služe kao vezivni sastojak koji će sve druge držati na mjestu. Međutim, lanene sjemenke obavljaju isti posao i na vrlo zadovoljavajuć način. Jedna žlica lanenih sjemenki odgovara jednom jaju, a sve što trebate napraviti jest samljeti ih, pomiješati s tri žlice vode te pustiti pet minuta da se zgusnu. Zatim ih dodajte ostalim sastojcima i to je to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banane

Pola zdrobljene banane odgovara jednom jaju jer ona daje vlagu i dodatnu slatkoću jelu koje to zahtijeva i kod kojeg vam neće smetati blagi okus ovog voća.

Jabuke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kašica od jabuka, baš kao i banane, odlično daje vlagu kolačima, kruhu i ostalim postasticama koje se peku. Jedna četvrtina šalice kašice odgovara jednom jaju.

Aquafaba

Ovaj zanimljiv naziv označava tekućinu u kojoj su se kuhale mahunarke poput graha ili slanutka te je odlična zamjena za bjelanjke. Od nje možete napraviti čvrst snijeg koji će vam dobro doći u kolačima, palačinkama ili drugim jelima. Fora!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo