Željna si pizze, ali tijesto ti ide na živce? Kladimo se da ćeš obožavati pizzu bez brašna, evo recepta

Image
Foto: Instagram, asiancaucasianblog

Još je finija nego klasična verzija, garantiramo!

8.1.2018.
14:00
Instagram, asiancaucasianblog
VOYO logo

Velika si obožavateljica pizze, ali si alergična na gluten, žitarice te napuhuju ili ti tijesto za pizzu ide na živce? Da, razumijemo te jer smo i same takve i nekada smo jednostavno zasićene svog tog brašna koje nam zapravo ne treba.

No, dobra vijest je da pizzu možeš napraviti i bez brašna, a kao podloga ti može poslužiti cvjetača. Evo kako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Image

  • 800 g naribane cvjetače
  • 100 g naribane mozzarelle
  • 1 cijela mozzarella
  • 1 jaje
  • umak od rajčice
  • sol, papar, origano i bilo koji začini i sastojci po želji

Priprema

  1. Naribaj cvjetaču pa je termički obradi na pari oko tri munute. Dodaj joj jaje, naribani sir, malo soli te sve dobro promiješaj.
  2. Na protvan stavi papir za pečenje, a na njega smjesu od cvjetače u oblik pizze. Tijesto peci na 200 °C 30 do 40 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
  3. Kada je gotovo, na njega stavi sastojke i zapeci na 220 °C oko 15 minuta dok se sav sir ne rastopi. Njam!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo