ZBOG VIRALNOG TRIKA ZAVRŠILA U BOLNICI: / 'Naučila sam lekciju, želudac mi se stisne kad pomislim što bi bilo da sam držala dijete'

Image

Pod točno određenim uvjetima jaje čak i ako je razbijeno, baš kao i obična voda može eksplodirati u mikrovalnoj

24.4.2021.
20:12
Play logo

Prije mjesec dana, društvenim mrežama proširio se genijalan trik za poširanje jaja, uz koji uvijek ispadnu savršeno. Svodi se na to da se jaje razbije u toplu vodu u šalici i potom stavi i zagrije u mikrovalnoj.

Ovu metodu pripreme na jutarnjem TV programu vidjela i je Britanka Áine Lynch. No kada je ona iskušala recept koji je voditeljica izvela bez problema, Lynch je završila u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Dakle, jučerašnja lekcija je da ne poširam jaja u mikrovalnoj! Vidjela sam trik na TV-u i mislim da se može reći da je to bio epski fail. Kako sam micala šalicu, jaje je eksplodiralo i kipuća voda mi je poprslaka lice, vrat i prsa. Hvala bogu na brzom razmišljanju, puno hladne vode i suprugu koji me brzo odveo u bolnicu jer je moglo biti puno gore. Proći će neko vrijeme prije no što budem svoja, i molim boga da mi ne ostanu neki trajni ožiljci. Ekipa, budite oprezni, želudac mi se stisne kad pomislim što bi bilo da sam u rukama držala neko od svoje djece“, opisala je svoju nesreću.

Žumanjak pod tlakom

Pod točno određenim uvjetima jaje čak i ako je razbijeno, baš kao i obična voda može eksplodirati u mikrovalnoj, a osnovni razlog je u opni žumnjaka, i u koaguliranom bjelanjku. Sadržaj žumanjka se grijanjem širi, no opna ga drži te je, u određenim uvjetima, moguće da naglo pukne, osobito ako se i bjelanjak skrutio oko žumanjka pod tlakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar način da se to spriječi je probušiti opnu žumanjka prije no što se jaje grije u mikrovalnoj te u vodu u kojoj se pošira dodati ocat, sol, odnosno bilo kakve „nećistoće“ zbog kojih se voda neće pregrijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo