Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Zasladite se uz ovaj recept za domaći Creme Brulee koji je toliko fin da ćete tražiti repete

Djeluje komplicirano, a zapravo je jako jednostavan za napraviti

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Creme Brulee ili 'pečena krema' klasični je francuski desert poznat po karameliziranom, hrskavom preljevu te kremastoj unutrašnjosti. Djeluje toliko elegantno da oni koji ga nikada nisu probali vjerojatno imaju dojam kako ga je komplicirano napraviti, a niti ne znaju koliko su u krivu.

Za ovu sofisticiranu slasticu treba vam tek nekoliko sastojaka, a okus je božanstven.

Sastojci:

40 g šećera

375 ml slatkog vrhnja

125 ml mlijeka

4 žumanjka

70 g smeđeg šećera

1 štapić vanilije (jezgra) ili 1 žlica ekstrakta vanilije

male keramičke posudice za creme brulee

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 150 °C. Slatko vrhnje skupa s vanilijom i mlijekom ulijte u duboku posudu i pustite da se zagrije (ne smije zavrijati).

U posebnoj zdjeli izradite žumanjke sa bijelim šećerom dok smjesa nije svjetla i kremasta pa joj neprestano miješajući postupno dodajte vrhnje.

Kremu ulijte u posudice koje zatim poslažite u duboki protvan u koji ste ulili malo vode. Pecite u pćenici oko 40 minuta.

Pustite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je barem na pola sata stavite u hladnjak.

Prije posluživanja kremu pospite smeđim šećerom koji karamelizirajte brenerom. Ako nemate brener, zagrijte gornji grijač u pećnici na najjače i stavite kremu na najvišu prečku.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike