Zaposlenici u restoranima brze hrane nikad vam neće reći ovih 11 stvari (Cola zapravo nije bolja, a meso nije s grilla)

Image

Hmmm...u redu

28.3.2017.
14:00
VOYO logo

Brza hrana danas je, zaista to možemo reći, postala sastavni dio naših života i svakome se, barem tu i tamo, dogodi da poklekne (čak i onima koji se inače hrane poprilično zdravo)...

Jer, da, hrana u McDonald'su i sličnim restoranima brze hrane uvijek ima (isti) odličan okus, zbog svih aditiva koji se u njoj nalaze, jer je njena primarna svrha ta da ima odličan okus. I da poželite pojesti još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I iako svi to znamo, nikad o tome ne razmišljamo. Kad nam se jede brza hrana, pojedemo je.

Ali, postoji nekoliko stvari o kojima vam zaposlenici tih restorana nikad ništa neće reći, a zbog kojih im se uvijek vraćate. Evo o čemu se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Sva hrana ima isti okus

Image
Image

U restoranima brze hrane jako dobro znaju kakav točno okus hrane ljudima odgovara, zbog čega sva njihova hrana ima potpuno isti okus, odnosno onaj osjećaj okusa koji vam ostaje nakon što prožvačete hranu.

2. Burgeri se ispeku za svega nekoliko sekudni

Image
Image

U većini ovakvih restorana burgeri se peku otprilike 30-ak sekundi, a to je zato što meso nije ni malo debelo i prije nego je stiglo u kuhinju unaprijed je pripremljeno te smrznuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Brza je hrana dizajnirana da se pojede brzo

Image
Image

U restoranima brze hrane hranu prožvačete otprilike 12 puta prije nego je progutate, dok se izvan njih ta brojka penje do 15. A što manje žvačemo, manje smo siti i onda želimo još...Ima smisla.

4. Boje su dizajnirane da vam povećaju apetit

Image
Image

Nije gotovo svaki prepoznatljiv logo brzih restorana u kombinaciji žute i crvene boje baš slučajno. Naprotiv, ta kombinacija savršeno funkcionira zato što vas na podsvjesnoj razini tjera da stanete i uzmete nešto za prigristi. Odnosno, ove boje povećavaju apetit, prema takozvanoj 'ketchup i senf teoriji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Dodatne ponude nisu tu bezveze

Image
Image

Znate kako vas zaposlenici u brzim restoranima često pitaju: 'Želite li i krumpiriće uz to?' ili 'Želite li nešto slatko?' Ta pitanja ne postavljaju bezveze, jer, stručnjaci su potvrdili kako je ljudima mnogo teže odbiti nešto u prvih nekoliko sekundi nakon što mu je ponuđeno, pa tako 85 posto ljudi naruči više nego što su prvotno planirali, kad ih zaposlenici na to podsjete. 'Želite li možda kečap ili veći sok?'

6. Meso s grila? Zapravo je iluzija

Image
Image

Meso koje jedemo u brzim restoranima priprema se unaprijed, u velikim tvornicama, a zatim se smrzava i šalje u lance restorana. Zatim u restoranima mesu dodaju umjetne arome dima, kako bi nam se činilo da je meso pripremljeno na roštilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Salate nisu uvijek najzdravija opcija

Image
Image

Mnogi restorani brze hrane danas nude salate kao 'zdraviju opciju', ali zbog aditiva koje im dodaju kako bi bile ukusnije, na kraju se dogodi da one uopće nisu zdravije, već imaju puno više kalorija nego neka druga jela iz ponude.

8. Kava ne odrađuje svoj posao

Image
Image

U nekim restoranima kava se poslužuje u čašama od stiropora, a ne onim papirnatim, a takve čaše sadrže kemikaliju koja, kada je u kontaktu s vrućom tekućinom, može imati negativan efekt na naš živčani sustav, zbog čega nam je smanjena koncentracija i možemo se osjećati nelagodno i pokislo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Jaja nisu samo jaja

Image
Image

Jaja koja se nalaze u hrani koja se poslužuje kao doručak zapravo nisu samo jaja. Okej, ta se smjesa sastoji i od pravih jaja, ali i od unaprijed pripremljene mješavine jaja; od glicerina, dimetil-polisiloksana (koji zgušnjava smjesu) te aditiva E552. Možda bolje da jaja ipak pripremamo sami kod kuće?

10. Coca-Cola ipak nije baš toliko ukusnija

Image
Image

Iako stvarno imamo dojam da je Coca-Cola u restoranima brze hrane puno ukusnija nego ona iz dućana, zapravo taj efekt dobivamo zbog toga što se koncentrat Cole i voda mješaju netom prije serviranja, pa nam se napitci čine dosta svježijima nego što možda zapravo jesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11. Hranu je najbolje pojesti u restoranu

Image
Image

Ako hranu uzimate za van, velike su šanse da ona neće imati baš nikakav okus kada stignete kući. Naime, krumpirići bi se trebali pojesti unutar pet minuta, jer nakon toga počnu gubiti okus, a situacija s burgerom je - 20 minuta.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo