Zapečene paprike punjene sirom i odresci na lovački

Neka se na obiteljskom stolu nađe lagana i brza proljetna juhica od kopra, a potom komad mesa. Uz standardni prilog, restani krumpir, poslužite i zapečene paprike.

20.5.2010.
13:21
VOYO logo

Proljetna juha od kopraSastojci: 1 vezica kopra 2 žlice brašna 1 l vode 1 jaje malo maslaca ili ulja sol i papar svježa paprika za ukrašavanje

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslacu popržiti brašno, dodati usitnjeni kopar i sve malo popržiti. Dodati vodu, posoliti i popapriti, a po izboru začiniti dodatnim začinima. Kada zakuha dodati jaje uz miješanje. Kod posluživanja, možete narezati malo paprike kao ukras.

Ova juha se jede s kruhom, a može se napraviti i kao umak, ali bez jajeta i s manje vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odresci na lovački

Sastojci: 1 kg junetine 2 češnja češnjaka 1 šalica soka od rajčice 2 dl ulja 1 vezica peršina sol i papar brašno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Meso narežite, posolite i popaprite s obje strane pa svaki komad uvaljajte u brašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugrijte ulje i svaku šniclu naglo zapecite s obje strane, dok ne dobiju rumenu boju.

U posudici pomiješajte usitnjeni peršin i češnjak, te 2 žličice ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu za pečenje slažite red mesa, pa peršin i češnjak, a nakon što ste sve poslagali, meso prelijte sokom od rajčice i čašom vode.

Poklopite i kuhajte oko 10 minuta. Poslužite uz restani krumpir i punjenu papriku sa sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paprike punjene kajmakom i sirom

Sastojci: 20 paprika 500 g kravljeg sira 300 g kajmaka 5 jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Sir, kajmak i umućena jaja dobro izmiješajte. Masom punite svježe paprike, očišćene od sjemenki i drški. Poslažite ih u posudu i pecite na umjerenoj vatri 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rižine pogačice s višnjama

Sastojci: 125 g brašna 2 jaja prašak za pecivo 200 g šećera sol 1,2 dl mlijeka staklenka kompota od višanja (760 g) 120 g riže limunova korica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Rižu skuhajte i ohladite. Žumanca izmiješajte s mlijekom. Dodajte rižu, pola staklenke višanja, prašak za pecivo, polovicu šećera, limunovu koricu i brašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu izmiješajte i dodajte izlupane bjelanjke. Dobivenu smjesu žlicom stavite u nauljenu i zagrijanu tavu. Pecite s obje strane.

Ostatak višanja prokuhajte sa šećerom i sirupom iz kompota, izmiksajte i servirajte uz pogačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo