Sastojci:
- 250 g. posoljene, naribane i ocijeđene bundeve - 250g svježeg kravljeg sira - 1 jaje - 400 g. kiselog vrhnja - sol - kupovne kore za savijače (500 g.) - malo maslaca (ili ulja po želji)
Priprema:
Naribanu bundevu posolite i ostavite da izađe tekućina iz nje, zatim je dobro ocijedite i stavite na kuhinjsku krpu. Ocijedite je još jednom da još tekućine iscuri ako je išta ostalo. U posudu stavite ocijeđenu bundevu, propasirani kravlji sir, vrhnje, jaje i sol.
Sve zajedno dobro izmiješajte i isprobajte smjesu kako biste procijenili je li dovoljno slana. Na kuhinjsku krpu stavite jednu koru, poškropite je s malo mlijeka i ulja, pa stavite drugu, isto ponovite i treću koru također...
Rasporedite nadjev do pola kore i onda zarolate kao štrudlu. Stavite u pleh koji je namašćen maslacem (ili uljem) i stavite peći u zagrijanu pećnicu 20-25 minuta na 180°C do zlatno rumene boje.