ZA PRSTE POLIZAT: / Napravite mekanu i sočnu bućnicu za samo pola sata

Image
Foto: Thinkstock, Tomo Jeseninik

Sezona je bundeve ili buće - prekrasne i zdrave jesenske namirnice koju možete koristiti u kulinarstvu na nebrojeno mnogo ukusnih načina...

31.10.2015.
11:55
Thinkstock, Tomo Jeseninik
VOYO logo

Sastojci:

- 250 g. posoljene, naribane i ocijeđene bundeve - 250g svježeg kravljeg sira - 1 jaje - 400 g. kiselog vrhnja - sol - kupovne kore za savijače (500 g.) - malo maslaca (ili ulja po želji)

Priprema:

Naribanu bundevu posolite i ostavite da izađe tekućina iz nje, zatim je dobro ocijedite i stavite na kuhinjsku krpu. Ocijedite je još jednom da još tekućine iscuri ako je išta ostalo. U posudu stavite ocijeđenu bundevu, propasirani kravlji sir, vrhnje, jaje i sol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve zajedno dobro izmiješajte i isprobajte smjesu kako biste procijenili je li dovoljno slana. Na kuhinjsku krpu stavite jednu koru, poškropite je s malo mlijeka i ulja, pa stavite drugu, isto ponovite i treću koru također...

Rasporedite nadjev do pola kore i onda zarolate kao štrudlu. Stavite u pleh koji je namašćen maslacem (ili uljem) i stavite peći u zagrijanu pećnicu 20-25 minuta na 180°C do zlatno rumene boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo