UŽIVAJTE U BUNDEVI KAD GOD POŽELITE: /

Jednostavan recept za pekmez od bundeve i kokosa

Image
Foto: Thinkstock

Džem se najbolje priprema od hokaido bundeve ili puterice ( muškatne bundeve), no jednako će fnkcionirati i sa svim drugim.

10.11.2015.
12:49
Thinkstock
VOYO logo

Što je aromatičnija, to je bolja, a ako ima više vode, kuhanje će malo dulje trajati.

Više recepata i trikova s bundevom pročitajte u specijalu Tjedan bundeve

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

500 g bundeve 250 ml nezašećerenog kokosova mlijeka 180 g šećera sok 0,5 limuna i limunova korica 3 žlice kokosa u prahu

Priprema:

Limun operite, obrišite, sitno naribajte koricu. Bundevu operite, očistite od sjemenki i izrežite na kockice. Hokaido bundevu nije potrebno guliti no druge sorte treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrezanu bundevu zajedno s kokosovim mlijekom stavite u lonac i kuhajte 10-15 minuta. Kod vodenastijih sorti bundeve može i nešto dulje. Povremeno miješajte.

Nakon toga, štapnim mikserom ispasirajte bundevu, dodajte šećer, kokos, naribanu koricu i sok limuna. Sve kuhajte oko četiri minute i dobro promiješajte.

Vreli džem lijevajte u čiste, sterilizirane staklenke i dobro zatvorite.

Džem kombinirajte, umjesto s maslacom, s krem sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo