Što je aromatičnija, to je bolja, a ako ima više vode, kuhanje će malo dulje trajati.
Više recepata i trikova s bundevom pročitajte u specijalu Tjedan bundeve
Sastojci:
500 g bundeve 250 ml nezašećerenog kokosova mlijeka 180 g šećera sok 0,5 limuna i limunova korica 3 žlice kokosa u prahu
Priprema:
Limun operite, obrišite, sitno naribajte koricu. Bundevu operite, očistite od sjemenki i izrežite na kockice. Hokaido bundevu nije potrebno guliti no druge sorte treba.
Izrezanu bundevu zajedno s kokosovim mlijekom stavite u lonac i kuhajte 10-15 minuta. Kod vodenastijih sorti bundeve može i nešto dulje. Povremeno miješajte.
Nakon toga, štapnim mikserom ispasirajte bundevu, dodajte šećer, kokos, naribanu koricu i sok limuna. Sve kuhajte oko četiri minute i dobro promiješajte.
Vreli džem lijevajte u čiste, sterilizirane staklenke i dobro zatvorite.
Džem kombinirajte, umjesto s maslacom, s krem sirom.