Sastojci:
2 šalice kuhanog bijelog graha (može i konzervirani) 2 šalice na kockice isječene bundeve 1 šalica sitno isjeckane piletine 1 šalica soka od račice 1 manji crveni luk 2 režnja bijelog luka 1 žličica mljevene ljute paprike (ako ne volite ljuto, stavite slatku) 2 žlice ulja 1 vezica peršina sol i papar
Priprema:
U loncu, na ulju propržite sitno isjeckani crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i sitno isjeckanu piletinu. Kad se piletina malo zapeče dodajte bundevu, kuhani grah, sok od rajčice i papriku. Sve posolite i popaprite, promešajte i po potrebi dolijte vode.
Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri dok se bundeva ne skuha, otprilike 30 minuta, po mogućnosti bez miješanja, ali pazite da ne zagori.
U tanjuru, možete dodati parmezana ili nekog drugog tvrdog i naribanog sira. Poslužite uz palentu, rižu ili po vlastitoj želji.
Više recepata pročitajte u specijalu Tjedan bundeve!