BLIŽA PROGNOZA /
Hoće li pasti koja pahulja za bijeli Božić? Meteorologinja otkrila što očekivati ove zime
Uz morske specijalitete odlično će ići umak osmišljen za ribe sa žara, one pečene na tavi ili pak u pećnici.
Sastojci:
1/2 šalice plus 1/3 šalice maslinova ulja 1 luk, tanko narezan 20 češnja češnjaka 1 žličica soli 1/2 šalice nasjeskanog kopra 1/2 šalice nasjeckanih maslina (bez koštica) 2 rajčice, bez ljuske i sjemenki, narezane 1 svežanj lišća origana, nasjeckati 1/3 šalice vinskog octa 2 žličice meda
Priprema:
Na srednje jakoj vatri zagrijte 1/2 šalice maslinova ulja pa pirjate luk, češnjak i sol oko 5 do 7 minuta. Ostavite po strani neka se hladi 10 minuta.
Stavite u zdjelu, dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte. Kompot se može hladiti i preko noći. Servirajte uz vruću pečenu ribu.