FOTO: / Ukusna hrana koju smijete jesti i dok ste na dijeti

Iako se većini nas stisne želudac pri samoj pomisli na dijetu, ipak pokušavamo paziti na prehranu. Srećom postoje neke namirnice i hrana koju možemo jesti bez osjećaja krivnje.

18.7.2014.
14:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Namirnice koje možemo jesti sirove, pržene ili poslužene s nekom kremom predstavljaju cijelu jednu granu u prehrani, a riječ je o orašastim plodovima.

Od kikirikija do badema, riječ je o namirnicama visoke vrijednosti koje ujedno predstavljaju i hranu za mozak. Iako ni s njima ne valja pretjerati jer nisu niskokalorične, predstavljaju veliki dobitak za tijelo (ako vam se nešto gricka, u svakom slučaju su neusporedivo bolji odabir od klasičnih slanih grickalica).

Postoje i brojni umaci i kreme koje smijete jesti, a najpreporučljiviji su umaci čiju bazu predstavljaju grahorice (kao hummus) ili tzv. superhrana (kao guacamole).

Provjerite o kojoj je još hrani riječ u našoj galeriji, s tim da vas odmah upozoravamo da se na listi nalaze i kolačići.

I na kraju, nemojte zaboraviti da ključ kod pažljivog odabira hrane i dijete nije što ne smijemo jesti (a želimo), nego mijenjanje prehrambenih navika kako bismo naučili uživati u zdravijoj hrani, koja može biti jednako, ako ne i više, ukusna i privlačna.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali