TRIKOVI PROFESIONALNIH KUHARA ZA SAVRŠEN PIRE KRUMPIR: /

Neke sastojke sigurno već koristite, ali neki bi vas mogli šokirati

Image

Pire krumpir - tako jednostavan, a tako težak za usavršiti? Zašto je tome tako?

21.11.2020.
14:05
VOYO logo

Svaki kuhar ima dosvoj način pripreme, pa i svatko od nas tko kuha doma, ali čini se da se profesionalni kuhari slažu u jednoj stvar kad ih se pita što je najvažnije za savršen pire krumpir.

Jedna riječ - masnoća. Masnoća je ta koja će nam pomoći da dobijemo najfiniji krumpir koji možemo zamisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako uglavnom koristimo maslac, neki kuhari na subredditu /AskCulinary, kažu da se u tu svrhu mogu koristiti i druge masnoće, no s maslacem će, pogotovo ako je u kombinaciji s kiselim vrhnjem, vaš pire biti najbolji i najkremastiji.

Image

Bilo je tu i spomena poznatog kuhara Luda Lefebvrea, koji kaže - kila krumpira, kila maslaca. No, ako vam se to čini ipak malo previše, slobodno kombinirajte maslac s vrhnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je i da su se javili neki s nekim alternativnim sastojcima poput sirnog namaza, ili čak majoneze. Kažu da i oni sadrže mliječnu kiselinu koja može pomoći i masnoću koja može pomoći u postizanju odličnog okusa pirea.

A koje su greške koje najčešće radimo kad kuhano ovaj obožavani prilog?

Prvo, ne solimo dosta vodu u kojoj se kuha krumpir. Ako je potrebno, dodajte soli i dok miješate pire.

Drugo, ne eksperimentirate s okusima. Stručnjaci kažu da nema ništa loše u tome da svom tradicionalnom pireu dodate okus nekim drugim povrćem, primjerice mrkvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo