Ova kremasta talijanska slastica jednostavno se priprema i zahtijeva tek nekoliko sastojaka. Jedina specifična stvar koja vam treba za pripremu jesu keramičke zdjelice koje se mogu nabaviti u svakoj većoj trgovini. Panna cottu možete jesti direktno iz njih ili, za veći vizualni užitak, možete je i izvaditi iz zdjelica pa preliti preljevom.
Sastojci:
- 0,5 l mlijeka
- 0,5 l vrhnja za kuhanje
- 150 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 1 vrećica bijele mljevene želatine
- 300 g šumskog voća
- 2 žlice šećera
Priprema:
- Pomiješati želatinu s par žlica vode i pustite da odstoji oko 5 minuta. U dubljoj posudi zagrijte mlijeko i vrhnje (ne smije zavrijeti) te nakon jedne minute dodajte šećer.
- Miješajte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi, a zatim dodajte želatinu, ekstrakt vanilije i prstohvat soli.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite u malo nauljene keramičke posudice i stavite ih u hladnjak da se dobro ohlade, barem nekoliko sati.
- Za preljev prokuhati voće sa šećerom koje se ne smije raspasti te ga preliti po panna cotti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa