Tiramisu je neodoljivi talijanski desert poznat po svojoj bogatoj, kremastoj teksturi i savršenoj ravnoteži okusa. Sastoji se od slojeva piškota nježno natopljenih u jaku kavu, te lagane, svježe kreme od mascarpone sira, jaja i šećera. Posut je gorkastim kakaom koji zaokružuje svaki zalogaj svojim dubokim i profinjenim okusom.
Ovaj desert osvaja aromom i elegantnom jednostavnošću i idealan je kao završni dodir svakog obroka.
U lončić stavimo 100 g šećera, 40 g vode pa lagano zakuhamo dok se šećer ne rastopi i ne dobijemo simple sirup.
Odvojimo 4 žumanjka u posudu i lagano dodajemo vrući simple sirup uz konstantno miksanje. Miksamo
dok ne dobimo lijepu pjenastu kremu, a zatim dodamo mascarpone i lagano ga umiješamo.
U drugoj posudi istučemo vrhnje za šlag i na kraju također lagano umiješamo u smjesu od mascarponea i jaja.
Kad smo sve ukomponirali smjesu stavimo na hlađenje.
Kad nam se smjesa ohladi možemo krenuti sa slaganjem.
Na dno posude stavimo malo kreme od mascarponea, a zatim namočene piškote u kavi. Složimo dva reda piškota, zatim ih prekrijemo kremom i lijepo zagladimo.
Sve skupa bogato posipamo kakao prahom i stavimo još malo na hlađenje.