Sastojci: 1 kg tikvica 25 dag luka 3 rajčice 10 dag pinjola 15 dag sira gaude 8 peršinovih grančica 2 limuna 3 češnja češnjaka 1 žlica šećera 1 žlica kečapa 1 lovorov list 0,5 dl suhog bijelog vina 4 žlice maslinova ulja sol i papar
Priprema: Luk nasjeckajte na tanke rezance i zgnječite češnjak. Operite pa uzdužno narežite tikvice, a oguljene rajčice narežite na kockice.
Na žlici zagrijanog ulja prepržite, a zatim dodajte rajčice, češnjak, šećer i lovor. Kad se poprži, ulijte vino pa pirjajte dok ne ispari tekućina. Dodajte tikvice, kečap, limunov sok i ostatak ulja.
Posolite i popaprite. Kad provri, smanjite temperaturu i pirjajte još 25 minuta.
Prije posluživanja pospite pinjolima, naribanim sirom i nasjeckanim peršinom, a smjesom možete puniti izdubljenu rajčicu, papriku ili tikvicu.