Tikvice u vinu s pinjolima i sirom

Pinjoli su plodovi borova roda Pinus, čiji se krupniji primjerci upotrebljavaju kao hrana i kao začin.

23.8.2010.
17:03
VOYO logo

Sastojci: 1 kg tikvica 25 dag luka 3 rajčice 10 dag pinjola 15 dag sira gaude 8 peršinovih grančica 2 limuna 3 češnja češnjaka 1 žlica šećera 1 žlica kečapa 1 lovorov list 0,5 dl suhog bijelog vina 4 žlice maslinova ulja sol i papar

Priprema: Luk nasjeckajte na tanke rezance i zgnječite češnjak. Operite pa uzdužno narežite tikvice, a oguljene rajčice narežite na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na žlici zagrijanog ulja prepržite, a zatim dodajte rajčice, češnjak, šećer i lovor. Kad se poprži, ulijte vino pa pirjajte dok ne ispari tekućina. Dodajte tikvice, kečap, limunov sok i ostatak ulja.

Posolite i popaprite. Kad provri, smanjite temperaturu i pirjajte još 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije posluživanja pospite pinjolima, naribanim sirom i nasjeckanim peršinom, a smjesom možete puniti izdubljenu rajčicu, papriku ili tikvicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo