Sastojci za pripremu telećih jetrica u umaku:
600 g telećih jetra 500 g svježih njoka 300 g luka 250 ml mesne juhe 1 jabuka 80 g maslaca 1 žlica koncentrata rajčice 150 ml suhog crnog vina ekstra djevičansko maslinovo ulje sol
Priprema telećih jetrica u umaku: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-05-17.asx
Jabuku ogulimo i narežemo na kriške, luk ogulimo i narežemo na trakice, a jetrica narežemo na prutiće.
U tavi ugrijemo polovicu maslaca, dodamo narezani luk, kriške jabuke, posolimo i pirjamo dok luk ne omekša. Zatim ulijemo mesnu juhu, i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
Za to vrijeme, u tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo prutiće jetrica i pržimo sa svih strana. Nakon 5-6 minuta prženja dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta, dok vino na pola ne ispari.
Potom dodamo luk i jabuke, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5-6 minuta.
Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. Kuhane njoke ocijedimo, stavimo u zdjelu, dodamo preostali omekšali maslac, promiješamo i stavimo na tanjure.
Pored njoka stavite prženu jetricu, predlaže Crochef.