Tart s pršutom uz goveđi odrezak i šparoge u umaku

Iskoristite vrijeme špinata i šparoga. Počastite nepce jednostavnim i ukusnim zalogajima. Za početak, uživajte u hrskavom tartu s pršutom, maslinama i laganim sirom.

5.5.2011.
14:33
VOYO logo

A za kraj, zasladite se vrućim kolačem od jabuka i oraha!

Tart s maslinama, rajčicom i pršutom Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

250 g lisnatog tijesta 150 g ricotta sira ili drugog svježeg niskokaloričnog nemasnog sira 2 žlice usitnjenog svježeg bosiljka 8 šnita pršuta 100 g cherry rajčice 12 maslina bez koštica maslinovo ulje sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Za to vrijeme odmrznuto tijesto razvaljati na radnoj površini pa ispeći prema uputama. Pečeno lisnato tijesto ostavi da se malo ohladi.

U međuvremenu izmiješati sir, bosiljak, sol i papar. Smjesom premazati tijesto. Poslagati pršut, prepolovljene rajčice i masline. Poprskati maslinovim uljem i vratiti u pećnicu. Peći cca 15 min, točnije dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju.

Po potrebi poprskati s maslinovim uljem, posipati s još malo usitnjenog bosiljka, izrezati po želji i poslužiti toplo.

Juha od špinata Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75 dag špinata 6 dag maslaca 6 dag brašna 2 dag luka 1 svežnjić peršinova lišća 2 l juhe 1 češanj češnjaka 1 žumanjak 1 dl vrhnja dvopek sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očišćeni i oprani špinat kuhajte 10 do 15 minuta u malo slane vode. Ocijedite i nasjeckajte.

U međuvremenu pržite usitnjeni luk s maslacem na niskoj temperaturi. Čim malo požuti, pospite brašnom. Kad se zapržak zgusne, umiješajte špinat, usitnjeni češnjak, sol i papar pa zalijte juhom i pustite da prokuha.

Izmiješajte vrhnje i žumanjak pa umiješajte u juhu te miješajte dok se ne zgusne, ali pazite da ne provrije.

Pečeni goveđi odrezak u umaku uz kuhane šparoge Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 goveđa odreska 1 kg šparoga krupno mljeveni papar sol masnoća za prženje

Umak (za jednu osobu):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30 g maslaca 30 g brašna 1/4 l vode ili mlijeka kiselo vrhnje ili topljeni sir 1 do 2 žlice vina ili limunova soka

Priprema:

Oguljene šparoge kuhajte u posoljenoj vodi, u koju ste dodali malo šećera i maslaca, sve dok ne omekšaju. Na zagrijanoj masnoći s obje strane popržite odreske. Posolite i popaprite krupno mljevenim zrncima.

Za umak otopite maslac i na njemu popržite brašno. Sve prelijte s malo vode u kojoj su se kuhale šparoge, dodajte i malo mlijeka tako da bude oko 1/4 l tekućine. Čim uzavrije u umaku rastopite vrhnje ili topljeni sir. Na kraju začinite vinom ili limunovim sokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrući kolač od jabuka i oraha Sastojci:

2 1/2 šalice brašna 3 žličice sode 2 žličice cimeta 1/2 žličice muškatnog oraščića 1 žličice soli 1 šalica maslaca 2 žličice vanilije 2 jaja 2 žličice šećera 4 šalice naribane jabuke 1 šalica mljevenih oraha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Pomiješajte brašno, sodu, cimet, sol, muškatni orah. Dodajte maslac, jaja, vaniliju, slad i dobro promiješajte.

Dodajte jabuke i orahe.

Dobro ujedinjenu smjesu i pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta. Izrežite i poslužite vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo