Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
TAJNA SAVRŠENO PEČENOG KRUMPIRA: /

Vrhunski kuhari otkrivaju trikove da izvana bude hrskav i kremast iznutra

Nedjeljni roštilj nije savršen bez nekoliko pečenih krumpira - ali postizanje savršene hrskavosti može biti priličan izazov.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Eksperimentalni kuhar Heston Blumenthal slaže se s tipičnom metodom kuhanja do pola prije pečenja, ali kaže da je trik produljiti vrijeme vrenja. Dok se mnogi kuhari slažu da je krumpir dovoljno kuhati 10 minuta, Heston kaže da bi to trebalo trajati najmanje 20 minuta.

Heston nije jedini kuhar koji ima neobičan pristup pečenju krumpira. Pobjednik Master Chefa Steven Edwards je, primjerice, potpuno odustao od kuhanja. Umjesto toga, on stavlja krumpir u mikrovalnu pećnicu na 4 - 5 minuta i tako kupuje vrijeme pečenja, koje potom traje deset minuta, a ne 30.

Ali ni oni nisu jedini koji su se usudili eksperimentirati s naizgled klasičnim receptom. Blogerica Tonia Larson kaže kako nije dovoljno krumpir samo "obući" u foliju i staviti ga da se peče sat vremena. Ističe kako prije toga valja napraviti određene pripreme.

Ona krumpir razreže tako da nalikuje cvijetu, dakle, na nekoliko jednakih dijelova, ali da ostane spojen na ljusci. Na taj način koža krumpira bude hrskava, a on iznutra kremast, piše Daily Mail.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike