Svaki put kad prokuhate vodu, minerali u vodi ostaju u kuhalu za vodu i stvaraju kamenac. Ovaj problem je češći u područjima s tvrdom vodom i može utjecati na okus vaših toplih napitaka zbog čega je jedan korisnik na Redditu postavio pitanje: "Koliko često čistite svoju kuhalo za vodu? Kada voda ispari, sve tvari koje su bile u njoj (kao što su fluor i magnezij) ostanu. S vremenom se te tvari nakupljaju u unutarnjim dijelovima kuhala za vodu."
Stručnjaci tvrde da kuhalo za vodu trebate čistiti barem jednom mjesečno ako ga koristite svakodnevno kako biste spriječili nakupljanje kamenca, piše Express.

Kuhalo za vodu se treba čistiti često
"Dezinkrustacija je proces uklanjanja nakupljenog kamenca unutar vašeg kuhala za vodu, koji dolazi od kalcija, magnezija i drugih minerala prisutnih u vodi. Ako imate tvrdu vodu, možda ćete trebati češće čistiti kuhalo jer tvrda voda ima veći sadržaj minerala od meke vode", navodi se na web stranici Kitchen Aida, gdje preporučuju čišćenje octom.
"Zahvaljujući svojoj blagoj kiselosti, ocat je dobro rješenje za razbijanje mineralnih naslaga u vašem kuhalu za vodu. To je najbolje napraviti nakon korištenja specijaliziranog sredstva za uklanjanje kamenca", tvrde.
U raspravi o čišćenju kuhala za vodu, jedna korisnica Reddita podijelila je svoje iskustvo i tako iznenadila mnoge.
"Doslovno nikada u životu nisam oprala kuhalo za vodu. Povremeno obrišem vanjsku stranu ako se zadrži prašina, ali nikada je nisam čistila. Budući da je unutra jedino obična voda, ne vidim razlog za to", komentirala je.
Druga osoba je otkrila koliko često čisti svoje kuhalo za vodu: "Otprilike svaka tri mjeseca. Samo prokuham vodu s limunskom kiselinom i savršeno funkcionira."
POGLEDAJTE VIDEO: Frizeri i kozmetičari traže benificirani radni staž