Sendvič iz pećnice: Špinat, hrskava panceta i zapečeni sir

Image

Kada netko spomene riječ sendvič, prvo nam padne na pamet kruh, šunka i sir. Ali da tomu nije tako i da sendvič može biti i nevjerojatno sočan, dokaz je Firentinski sendvič.

20.4.2021.
12:17
VOYO logo

Sastojci za sendvič iz pećnice:

4 kriške kruha 400 g špinata 4 kriške pancete 4 jaja 4 kriške sira maslinovo ulje sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proprema sendviča iz pećnice: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-04-18.asx

U vrelu i posoljenu vodu stavite očišćen i opran špinat, kuhajte jednu minutu pa ga premjestite u zdjelu s ledenom vodom, kako bi zadržao svježu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, stavite pancetu narezanu na tanke kriške, pržite s obje strane, po prilici, jednu minutu i izvadite na stranu.

Na masnoću od prženja dodajte jaja i ispecite ih na oko.

Kriške kruha stavimo na papir za pečenje, na limu za pečenje, nadjenemo ih listovima blanširanog špinata, prekrijemo kriškom pržene pancete, zatim pečenim jajetom i na kraju kriškom sira.

Tako pripremljene sendviče stavimo u pećnicu, pod gril, da se sir malo zapeče. Kada sir počne dobivati koricu, sendviče izvadimo iz pećnice i poslužimo. Novi okus sendviča predlaže vam Crochef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo