Skupo ga plaćamo, a možemo ga napraviti i kod kuće: Evo recepta za domaći maslac od kikirikija

Image
Foto: Thinkstock, 13-Smile

Odličan je na tostu s ploškama banana, s palačinkama, u kolačima ili kao umak za piletinu

28.5.2017.
14:15
Thinkstock, 13-Smile
VOYO logo

Baš zato što se u trgovinama prodaje skup kao suho zlato, mislimo da u njega ide gomila skupih sastojaka. Međutim, izrada ne može biti jednostavnija, a domaća varijanta je uvijek zdravija nego kupovna.

Sastojci:

Image
  • 300 g kikirikija u ljusci
  • 1 žlica suncokretovog ili bademovog ulja
  • prstohvat soli
  • malo cimeta i meda

Priprema:

  1. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite oljušteni kikiriki te ga malo poškropite vodom kako ne bi zagorio.
  2. Pecite ga na 200°C oko 15 minuta ili dok ne dobije smeđu boju te pazite da ne zagori. Kad je gotov, neka se ohladi.
  3. Kikiriki stavite u blender, miksajte dok nije sasvim usitnjen te polako dodavajte ulje, sol, cimet i žličicu meda.
  4. Ako volite da se osjete komadići, u gotov maslac ručno umiješajte šaku usitnjenog kikirikija. Čuvajte ga u hladnjaku do 2 tjedna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo