Ako znate kako pohraniti tjesteninu, ne samo da ćete spriječiti bacanje hrane, već i uštedjeti vrijeme kada želite nešto jednostavno pripremiti za obrok.
Za optimalne rezultate pri spremanju ostataka tjestenine, najbolje je držati umak i rezance odvojeno. Važno je to zapamtiti prije nego što pomiješate umak i tjesteninu, osobito ako ostatke namjeravate pohraniti u zamrzivač.
Trik koji vraća već skuhanu tjesteninu u život
Zasebno zamrzavanje umaka je ključno jer i tjestenina i umak zahtijevaju različito vrijeme odmrzavanja ili zagrijavanja. Nakon što se kuhana tjestenina malo ohladi, prebacite je u hermetički zatvorene posude i stavite u hladnjak gdje će ostati svježa tri do pet dana.
Kada dođe vrijeme za zagrijavanje, jednostavno stavite tjesteninu u kipuću vodu na samo nekoliko sekundi, a zatim je ocijedite. Korištenjem ove metode, vaša tjestenina će ponovno biti ukusna.
Ali ono što mnogi možda ne znaju jest da je zamrzavanje tjestenine moguće i vrlo jednostavno te da je potreban samo jedan dodatni korak kako bi se spriječilo njeno skupljanje.
Nakon što se vaša tjestenina malo ohladi, dodajte malo maslinova ulja i lagano je promiješajte. Omjer je jedna žlica ulja na 300 grama kuhane tjestenine. Žlicom stavljajte nauljenu tjesteninu u hermetički zatvorene posude ili vrećice za zamrzavanje, pazeći da su dobro zatvorene. Tako se vaša smrznuta tjestenina može čuvati do dva mjeseca.
Kada dođe vrijeme za odmrzavanje, jednostavno stavite vrećicu smrznute tjestenine u cjedilo u sudoperu i prelijte je hladnom vodom. Također možete dodati smrznutu tjesteninu izravno u kipuću vodu ili umak za tjesteninu koji se kuha.
Vrijeme odmrzavanja i zagrijavanja ovisit će o količini tjestenine koju koristite, ali obično je potrebno jedna do dvije minute, piše Express.co.uk.
POGLEDAJTE VIDEO: Zašto Hrvati roštiljaju dok cijeli svijet prosvjeduje? U zemlji malih plaća i nezadovoljnih radnika bunilo se 30-ak ljudi