Sastojci:
300 g fileta bijele ribe 1 l vode sok od 1 limuna 1/8 l bijelog vina 2 žlice ulja 1 žlica isjeckanog kopra 1/2 krastavca 2 rajčice 1/2 glavice zelene salate sol i papar
umak:
2 žlice octa 1/2 žličice soli papar 1 žlica isjeckanog kopra 3 žlice ulja
Priprema:
Riblje filete izrezati na kocke i staviti u kipuću vodu s dodatkom soli i soka od limuna. Lonac odmah odmaknuti s vatre i ostaviti ribu u vreloj vodi 2-3 minute.
Komade ribe ocijediti, staviti u zdjelu, malo popapriti i preliti vinom i uljem te posuti koprom.
Prekriveno marinirati u hladnjaku 1 do 2 sata. Krastavac oguliti i narezati na tanke ploškice. Rajčice oprati i narezati, a zelenu salatu, oprati, osušiti i po potrebi natrgati. Po izboru, možete dodati i malo luka.
Sve sastojke pomiješati i začiniti umakom te odmah poslužiti.