Salata od ribe na danski

Ljubitelje neobičnih salata, ovaj nordijski specijalitet ostavit će bez daha. Volite li ribu, uživat ćete u spoju vina, kopra i osvježavajućeg svježeg krastavca.

24.3.2011.
13:09
VOYO logo

Sastojci:

300 g fileta bijele ribe 1 l vode sok od 1 limuna 1/8 l bijelog vina 2 žlice ulja 1 žlica isjeckanog kopra 1/2 krastavca 2 rajčice 1/2 glavice zelene salate sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

umak:

2 žlice octa 1/2 žličice soli papar 1 žlica isjeckanog kopra 3 žlice ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Riblje filete izrezati na kocke i staviti u kipuću vodu s dodatkom soli i soka od limuna. Lonac odmah odmaknuti s vatre i ostaviti ribu u vreloj vodi 2-3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komade ribe ocijediti, staviti u zdjelu, malo popapriti i preliti vinom i uljem te posuti koprom.

Prekriveno marinirati u hladnjaku 1 do 2 sata. Krastavac oguliti i narezati na tanke ploškice. Rajčice oprati i narezati, a zelenu salatu, oprati, osušiti i po potrebi natrgati. Po izboru, možete dodati i malo luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve sastojke pomiješati i začiniti umakom te odmah poslužiti.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo