Jelo s tjesteninom: Rezanci na azijski način zanimljivo jelo s tjesteninom

Image

Ne dolaze sva fina jela s tjesteninom samo iz Italije. I u Aziji postoje majstori za ukusne pašte, a nadaleko su poznati po spajanju namirnica na prvi pogled ne spojivi.

29.4.2021.
17:43
VOYO logo

Sastojci za pripremu jela s tjesteninom:

500 g rezanaca s jajima 200 g mesa dagnji 50 g pročišćenog maslaca 2 režnja češnjaka 1 žličica naribanog đumbira 80 g stabljike celera 1 crvena ljuta papričica 100 g sojinih klica 50 ml sojinog umaka 1 limeta sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema jela s tjesteninom: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-03-29.asx

U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rezance i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme, u ugrijani wok ulijemo omekšali pročišćeni maslac, dodamo protisnuti češnjak, naribani đumbir, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada češnjak zamiriše dodamo dagnje, promiješamo i pržimo na laganoj vatri, povremeno miješajući, 3-4 minute.

Zatim dodamo narezanu stabljiku celera i ploške crvene ljute papričice, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute. Potom dodamo sojine klice, ulijemo sok limete, sojin umak, promiješamo sastojke i maknemo s vatre.

Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo dagnjama i povrću, izmiješamo, stavimo na tanjure i poslužimo.

Predlaže: http://www.crochef.com/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo