PRAVI LJETNI HIT /

Ako ih još niste isprobali, sada morate: Profesor otkrio svoj recept za knedle s jagodama

Image
Foto: Shutterstock

Mnogi vole knedle neovisno o voću ili namazu s kojima se prave, ali knedle s jagodama su nešto najfinije što ćete probati

12.7.2024.
12:22
Shutterstock
VOYO logo

Recepti za knedle sa šljivama, marelicama i lješnjakom prenose se s generacije na generaciju, a svaka obitelj ima svoj tajni sastojak ili trik za savršenstvo.

Sočne i mirisne knedle s jagodama pravi su hit tijekom ljetnih mjeseci. Mekano tijesto i slatke jagode stvaraju savršeni balans okusa. Priprema nije komplicirana, a desert će oduševiti i najzahtjevnije sladokusce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Recept za knedle s jagodama

Knedle s jagodama mogu se poslužiti na različite načine - sa šećerom i cimetom ili sa slatkim vrhnjem, što ih čini prilagodljivim različitim ukusima. Profesor Željko Križevac uživa u pripremanju raznih jela, a nama je otkrio svoj recept za ukusne knedle s jagodama.

Sastojci:

  • 250 g svježih jagoda
  • 500 g krumpira u ljusci
  • 500 g brašna
  • 2 jaja
  • 2 žlice milerama
  • 100 g krušnih mrvica
  • 100 g šećera
Image
Foto: Shutterstock

Postupak:

Krumpir kuhamo u slanoj vodi oko 30 minuta, nakon toga ogulimo kuhani krumpir i propasiramo. Na dasku stavimo brašno i pasirani krumpir, dodamo dva jaja, dvije žlice milerama i dobro izmiješamo da bude kompaktno. Tijesto razvaljamo debljine dva centimetra i izrežemo na četvrtine (pet centimetara). Na svaki komadić tijesta stavimo jagodu i oblikujemo kuglice te ih uvaljamo u brašno. U veći lonac ulijemo vodu, a kada proključa, dodamo knedle i kuhamo dok se ne podignu na površinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MEKE KAO DUŠA /

Knedle sa šljivama ili marelicama: Starinska poslastica po receptu naših baka

Image
MEKE KAO DUŠA /

Knedle sa šljivama ili marelicama: Starinska poslastica po receptu naših baka

U međuvremenu na malo maslaca pržimo krušne mrvice i šećer oko pet minuta da se šećer karamelizira i mrvice dobiju aromu. Kuhane knedle vadimo rešetkom te ih uvaljamo i pospemo mrvicama. Ako želimo jaču aromu jagode, možemo nekoliko jagoda propasirati i preliti knedle.

POGLEDAJTE VIDEO: Malina je voće koje se najteže uzgaja, kapitalna bobica velika je kao jagoda. Pogledajte što naš reporter kaže o malinovcu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo