MEKE KAO DUŠA / Knedle sa šljivama ili marelicama: Starinska poslastica po receptu naših baka

Image
Foto: Shutterstock

Omiljeni desert vraća nas u djetinjstvo i priziva uspomene na bakinu kuhinju

4.7.2024.
6:02
Shutterstock
VOYO logo

Knedle sa šljivama, tradicionalni desert mnogih balkanskih kuhinja, omiljeni su zbog svog jedinstvenog okusa i jednostavne pripreme. Ove slatke kuglice, napravljene od mekanog tijesta i punjene sočnim šljivama, savršeno spajaju jednostavnost i bogatstvo okusa.

Priprema knedli sa šljivama ili marelicama zahtijeva malo truda, ali rezultat je uvijek vrijedan svake minute provedene u kuhinji. Ključ savršenih knedli leži u kvalitetnim sastojcima i pažljivoj tehnici pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Recept za knedle sa šljivama/marelicama

Knedle pravljene po originalnom, starinskom receptu zamirisat će u kuhinji i razveseliti sve ukućane. Za ovu poslasticu potrebno vam je malo strpljenja.

Sastojci:

  • 500 g kuhanog krumpira
  • 1 jaje
  • 1 žličica maslaca
  • 200 g brašna
  • malo soli
  • šljive i marelice bez koštica
  • 50 g krušnih mrvica
  • 3 žlice šećera
  • 2 vanilin šećer
Image
Foto: Shutterstock

Priprema:

Krumpir skuhajte pa izgnječite dok je vruć. Dodajte maslac i jaje te ih sjedinite. Dodajte brašno (ostavite 2-3 žlice za posipanje). Dobro izjednačite i prerežite komade. Stanjite ih na dlanu uz korištenje malo brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BAKIN RECEPT /

Pita od jabuka je omiljeni desert mnogih: Ovaj dodatak je čini hrskavom i sočnom

Image
BAKIN RECEPT /

Pita od jabuka je omiljeni desert mnogih: Ovaj dodatak je čini hrskavom i sočnom

Očišćeno voće stavite na sredinu knedle i zatvarajte u rukama te okrećite kao lopticu. Posipajte stol brašnom i redajte knedle. U lonac ulijte vodu pa kad voda provri, spustite knedle da se kuhaju. Dok se kuhaju, malo ih protresite da se ne zalijepe za dno.

Image
Foto: Shutterstock

Kada knedle isplivaju na površinu ostavite ih da se kuhaju sedam do osam minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim postanu mekane, izvadite ih. Prije posluživanja pospite knedle šećerom u prahu, piše Informer.

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: U Zagrebu otvorena ekološka tržnica. Kako se voće i povrće tamo razlikuje od uvezenog? 'Ima veliki benefit'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo