Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
TOPLO I HRANJIVO /

Pripremite brzu i ukusnu juhu od rajčice. Trebat će vam svega 20 minuta

Ova brza i jednostavna juha dokaz je da ukusno ne mora biti komplicirano. Uz minimalno vremena možete uživati u toplom obroku

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Užurbani tempo života često nam ne ostavlja puno vremena za kuhanje. No, to ne znači da se moramo odreći toplog i ukusnog obroka. Ova juha od rajčice, gotova za svega 20 minuta, savršen je primjer kako uz minimalno truda možemo uživati u bogatom i hranjivom jelu. Idealna je za hladne dane, ali i kao brzinski ručak ili večeru tijekom cijele godine.

Recept za brzinsku juhu od rajčice

Sastojci:

Za ovu jednostavnu, ali iznimno ukusnu juhu, trebat će vam sljedeći sastojci koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji.

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 manji bijeli luk, oguljen i nasjeckan

4 češnja češnjaka, oguljena i usitnjena

2 limenke (od 400g) sjeckane rajčice

3 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca

1 čajna žličica talijanske mješavine začina

1/3 šalice svježeg bosiljka, grubo nasjeckanog

Sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Dodaci (po želji): vrhnje za kuhanje, svježe naribani parmezan, dodatni svježi bosiljak

Postupak:

Ova juha je toliko jednostavna da ćete se iznenaditi. Slijedite ove korake i uživajte u rezultatu.

1. Pirjanje luka i češnjaka

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte 4-5 minuta, povremeno miješajući, dok ne omekša i postane proziran. Dodajte češnjak i pirjajte još 1-2 minute, dok ne zamiriše.

2. Dodavanje ostalih sastojaka

Dodajte sjeckane rajčice (zajedno sa sokom), pileći ili povrtni temeljac, talijansku mješavinu začina i svježi bosiljak. Promiješajte da se svi sastojci sjedine.

3. Kuhanje i pasiranje

Pustite da juha zavrije. Zatim smanjite vatru na srednje nisku, poklopite lonac (ostavite mali otvor) i pustite da lagano kuha najmanje 5-10 minuta. Što duže kuha, to će okusi biti intenzivniji.

Nakon kuhanja, maknite lonac s vatre i upotrijebite štapni mikser kako biste juhu izmiksali do željene glatkoće. Ako nemate štapni mikser, juhu možete u manjim porcijama prebaciti u blender ili multipraktik i pažljivo izmiksati (pazite jer je juha vruća!).

4. Začinjavanje i posluživanje

Kušajte juhu i začinite solju i paprom po ukusu. Ako želite slađu juhu, možete dodati žličicu ili dvije šećera, meda ili smeđeg šećera tijekom kuhanja.

Poslužite odmah, ukrašenu dodacima po želji: vrhnjem za kuhanje, svježe naribanim parmezanom ili dodatnim listićima svježeg bosiljka. Ova juha odlično se slaže s prepečenim kruhom.

Ova brza i jednostavna juha od rajčice dokaz je da ukusno ne mora biti komplicirano. Uz minimalno vremena i sastojaka, možete uživati u toplom i hranjivom obroku koji će vas okrijepiti i razveseliti. Dobar tek!

POGLEDAJTE GALERIJU

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike